Ima li opasnosti od širenja virusa Zika i u Crnoj Gori?

U Bojama jutra pogledajte i jutarnje vježbe za razbuđivanje.
117 pregleda 1 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 31.01.2016. 15:17h

U ponedjeljak, 1. februara predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije odlučiće kako da zaustave širenje virusa Zika, od kog bi se, prema mišljenju stručnjaka, u Sjevernoj i Južnoj Americi moglo zaraziti čak do četiri miliona ljudi.

Sumnja se da bi ovaj virus mogao biti i uzročnik poremećaja kod djece koja se rađaju sa malom glavom i nerazvijenim mozgom. Da li postoji opasnost od širenja virusa i na teritoriji Crne Gore, gdje je sve u Evropi registrovan provjerava ekipa Boja jutra u Institutu za javno zdravlje Crne Gore.

Šta je trombofilija, kako se liječi, možemo li se zaštiti od nje, te koliko je opasna u trudnoći, u okviru rubrike Savjeti ljekara, u Bojama jutra u ponedjeljak 1. februara, objašnjava hematolog Slobodan Lončarević.

Iako je prvobitno bilo najavljeno da će projekat izgradnje novog poslovnog centra – tržnice na Koniku biti okončan početkom iduće godine, dinamika radova nagovještava da će novi objekat biti pušten u rad najkasnije do kraja jeseni.

To su TV Vijesti potvrdili i iz Glavnog grada, a savremenom objektu posebno se raduju žitelji naselja Stari aerodrom i Konik, jer će na jednom mjestu moći da nabave sve neophodne životne namirnice.

Ljetnja turistička sezona u Kotoru počeće SeaRock festivalom 24.juna. Šesto izdanje festivala ove godine biće jednodnevno i nastupiće samo jedan izvođač, u pitanju je rock'n'roll bend Vilko koji važi za jednog od najpoznatijih na svijetu. Koncert, koji će biti održan na kotorskom parkingu Benovo, biće besplatan za sve posjetioce. Detaljnije ćete vidjeti u prilogu Majde Šabotić.

U jutarnjem programu i o repertoaru Crnogorskog narodnog pozorišta u februaru kojeg će obilježiti akcija pod sloganom "Dvoje kao jedno – zaljubite se u pozorište". Akcija, koju CNP organizuje treću godinu zaredom, podrazumijeva 50 posto popusta za sve predstave CNP-a koje su na repertoaru u februaru.

Gosti Boja jutra i mladi muzičari, članovi benda G.A.D koji je nedavno objavio svoju prvu pjesmu i spot.

U jutarnjem programu pogledajte i jutarnje vježbe za razbuđivanje.

Glavne sportske aktulenosti komentariše Aleksandar Radović, urednik sportske redakcije TV Vijesti.

Bonus video: