Gazduje li EPCG jezerima Krupac i Slano?

Iz Elektroprivrede takođe ističu da im sa adrese TO NIkšić nikad nije stigla nijedna inicijativa, nije poslat nijedan zahtjev, niti predložen bilo kakav zajednički projekat vezan za turističku valorizaciju jezera
225 pregleda 1 komentar(a)
Krupac, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Krupac, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 27.10.2018. 17:56h

Osim po čeliku, pivu, Ljubu Čupiću i Miladinu Šobiću Nikšić he poznat i po svojim jezerima. U opštini pod Trebjesom ima ih nekoliko, ali su Krupac i Slano, bez sumnje najomiljenija izletišta i mjesta za odmor.

"Slano jezero je zaista i prebogato ribom, jedan dragulj našeg grada. Možemo da vidimo kad bilo ko dolazi sa strane od Trebinja da zaista na onim vidikovcima zastanu, pogledaju da vide sve ljepote našeg Slanog jezera. Naravno jezero Krupac je Bogom dano i za neku vrstu smještajnih kapaciteta čime bi se zaokružila zaista kvalitetna ponuda onoga o čemu mi godinama pričamo-da je Krupac nikšićko more", kazala je direktorica TO Nikšić, Dragica Popović.

Iako na sajtu opštine piše da su ova dva jezera razlozi zbog kojih bi, između ostalog trebalo posjetiti Nikšić, direktorica turističke organizacije na pitanje da li u ponudi postoji makar njihov obilazak, odgovara: "Pa kao formiran turistički proizvod obilazak jezera Krupac i Slano nema. Jezero Krupac jednim dijelom je zaštićeno i na njemu je zaista kvalitetna plaža i plažni bar i svi oni infrastrukturni djelovi koji pokrivaju sve plaže na primorju. Ali znamo da je to samo dio plaže koju drži privatnik. Ostali dio jezera je u vlasništvu EPCG".

To što je Elektroprivreda vlasnik akumulacija Krupac i Slano, u ovoj energetskoj kompaniji ne vide kao smetnju za turističku valorizaciju jezera.

"EPCG ne sprječava investitore, sportska društva i druge, da se u skladu sa zakonom bave registrovanom djelatnošću, te da na osnovu pribavljenih dozvola grade objekte oko jezera, da u istim objektima pružaju usluge, na osnovu odobrenja, naravno pod uslovom da iste objekte grade na zemljištu koje se nalazi u njihovoj svojini ili se radi o eventualnom dugoročnom zakupu", saopšeno je iz EPCG.

Iz Elektroprivrede takođe ističu da im sa adrese TO NIkšić nikad nije stigla nijedna inicijativa, nije poslat nijedan zahtjev, niti predložen bilo kakav zajednički projekat vezan za turističku valorizaciju jezera.

To su nam priznali i u TO Nikšića, objašnjavajući da zvaničan predlog ovog tipa Elektroprivredi nikada nisu poslali.

No, priči o zanemarenim turističkim potencijalima tu nije kraj, a odgovornost, očito je, dijele grad, TO i EPCG.

Bonus video: