Boje jutra: Kako zaustaviti migrenu?

U jutarnjem programu TV Vijesti vam predlažu i nekoliko najboljih joga vježbi za početnike.
113 pregleda 0 komentar(a)
Mileva Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
Mileva Boje jutra, Foto: TV Vijesti (arhiva)
Ažurirano: 19.01.2016. 13:09h

Bоl izazvan migrenom uglavnom zahvata jednu polovinu glave i često je praćen mučninom, povraćanjem i poremećajem vida. Mnoge svakodnevne stvari, mogu poslužiti kao okidači za pojavu migrene. Koji su to najčešći uzroci migrene, kako se može glavobolja ublažiti, te zasutaviti savjetuje neurolog Ilija Stolić u srijedu 20. januara u Bojama jutra na TV Vijesti. Ukoliko imate pitanja za doktora pošaljite ih na boje.jutra@gmail.com ili boje.jutra@vijesti.me

Bez obzira na hladnije vrijeme i snijeg, mnogim planinarima su upravo takvi vremenski uslovi pravi izazov za nezaboravne avanture. Ipak, ukoliko nedostaje adekvatna oprema, znanje i iskustvo takav pohod, moze biti koban. Kako da se rizik u planini svede na nivo kontrolisanog u Bojama jutra objasniće iskusni planinar Milan Radović iz PK „Visokogorci CG”.

Volonterke Crvenog krsta, u okviru svojih aktivnosti, već pola godine pomažu romskoj djeci iz izbjegličkog kampa na Koniku, kako bi što lakše savladali školsko gradivo. Volonterke sa djecom uzrasta četvrog i petog razreda osnovne škole rješavaju zadatke iz matematike, ali i savladavaju lekcije iz maternjeg i engleskog jezika. Jednom takvom dopunskom času prisustvovao je i kolega Dejan Radulović.

Društvo mladih ekologa iz Nikšića proslavlja 23 godine rada. Vođeni vizijom Crna Gora - ekološka drzava, realizovali su više od 70 projekata i oko 1500 akcija. Tim povodom, o aktuelnim ekološkim problemima i načinu kako bi se mogli riješiti u narednom periodu sa Miodragom Karadžićem razgovarala je Dijana Blagojević.

Nedavno je Udruženje Roditelji otvorilo Igračkoteku i razvojni centar u Podgorici gdje se mališanima sa roditeljima pruža mogućnost da posuđuju igračke, ali i da učestvuju u edukativnim radionicama. U srijedu 20. januara u prostorijama Igračkoteke biće održana prva radionica.

U jutarnjem programu TV Vijesti vam predlažu i nekoliko najboljih joga vježbi za početnike.

Gost Boja jutra i dugogodišnji novinar Slobodan Vuković koji će predstaviti svoju novu knjigu “Suncokreti na Trafalgaru”.

Glavne naslove dnevne štampe komentarisaće Nikola Marković, iz DN „Dan“.

Bonus video: