Šarić još ne može preko granice

Iz odgovora Uprave policije TV Vijesti jasno je da oni još nisu obaviješteni o odluci italijanskih vlasti, koja je donijeta krajem prošle godine
184 pregleda 4 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Screenshot (YouTube)
Duško Šarić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 17.01.2016. 20:41h

To što su italijanski nadležni organi povukli potjernicu za Duškom Šarićem, mlađim bratom Darka Šarića, ne znači da ovaj Pljevljak može da napusti Crnu Goru.

Iz odgovora Uprave policije TV Vijesti jasno je da oni još nisu obaviješteni o odluci italijanskih vlasti, koja je donijeta krajem prošle godine.

"Međunarodne Interpolove potjernice raspisuju nacionalni centralni biroi članica Interpola, te su samim tim oni i vlasnici potjernica koje raspisuju i obustavljaju", navodi se u odgovoru Uprave policije TV Vijesti. Iz Uprave policije su sugerisali reporterki televizije da se obrati NCB Interpol Rim, te da se kod njih raspita o tome da li je taj NBC raspisao i obustavio međunarodnu potjernicu za Duškom Šarićem.

To je TV Vijesti uradila i prije savjeta policije i od suda u Milanu dobila vrlo jasan odgovor.

"Polazeći od toga da je Viši sud u Bijelom Polju donio oslobađajuću presudu za Duška Šarića za krivično djelo udruživanje radi krijumčarenja opojnih droga, uzevši u obzir činjenicu da po Evropskoj konvenciji o međunarodnoj pravnoj pomoći po pitanju međunarodne važnosti pravnih odluka koje su države uzajamno potpisale, lice za koje se donese krivična evropska presuda, ne može biti zbog iste stvari ponovo gonjeno, optuženo ili se može izvršiti kazna u drugoj državi potpisnici Konvencije, ako je oslobođeno. Smatrajući da je neophodno ukidanje kaznene mjere pritvora na osnovu člana 299 i 273 Zakona o krivičnom postupku, ukida se mjera pritvora Dušku Šariću".

Iz našeg tužilaštva i Ministarstva pravde TV Vijesti nije dobila odgovore da li su obaviješteni o ovoj odluci italijanskog suda. Na dodatno pitanje upućeno crnogorskoj policiji da li Duško Šarić može nesmetano preći crnogorsku granicu, TV Vijesti takođe nije dobila odgovor.

Zbog svega toga, Šarić vjerovatno još ne smije izaći iz zemlje, jer bi vjerovatno odmah bio uhapšen a graničnom prelazu.

Bonus video: