Milić: Aktuelizujmo pitanje prelazne Vlade, pitajmo ko će da podrži Crnu Goru

Milić navodi da mu je iz kluba poslanika SDP-a u februaru prošle godine saopšteno da su spremni da pričaju ali nakon pozivnice Crne Gore u NATO
130 pregleda 29 komentar(a)
Srđan Milić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Srđan Milić, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 14.01.2016. 19:21h

Čelnici SNP-a, DEMOS-a, URE i Pozitivne Crne Gore prije tačno godinu potpisali su inicijativu o formiranju prelazne Vlade koja do danas nije zaživjela.

Lider SNP-a Srđan Milić odlučio je da je aktuelizuje, vjerujući da danas za to ima i podršku SDP-a.

Godinu nakon što su stavili potpis na inicijativu o formiranju prelazne Vlade, lider SNP-a Srđan Milić poziva čelnike Demosa, URE i Pozitivne da se ta priča oživi i na taj način odgovori na aktuelnu o povjerenju Vladi premijera Mila Đukanovića.

"Četiri predsjednika partija parlamentarne manjine gospodin Lekić, Rakčević, Pajović i ja, potpisali smo zahtjev za legitimnom vladom prelaznog karaktera, Čini mi se da klub poslanika SDP-a jasno nagovještava da bi tu Vladu podržao. Iskoristimo ovih 10 dana da aktuelizujemo to pitanje i da umjesto da pričamo o tome ko će da podrži Đukanovića da pitamo ko će da podrži Crnu Goru."

Milić navodi da mu je iz kluba poslanika SDP-a u februaru prošle godine saopšteno da su spremni da pričaju ali nakon pozivnice Crne Gore u NATO.

Pa da li ste razgovarali?

"Bio je zvaničan razgovor u Skupštini sa delegacijom SDP, zato ja pozivam Džavida Šabovića koji je jedini bio udržan kada se glasalo o povjerenju VLadi 2012. da ubijedi svoje kolege da u 10 narednih dana govorimo o tome kako doći do legitimne Vlade prelaznog karaktera. ! "

Na pitanje da li je Sosijalistička narodna partija spremna na bojkot parlamenta ili proteste ukoliko 25.februara Đukanovićeva Vlada dobije povjerenje, Milić kaže da je radikalizacija uvijek krajnja opcija.

"Bilo koji javni poziv za radikalizaciju u ovom momentu predstavlja samo zauzimanje početnih pozicija u susret parlamentarnim izborima 2016.Previše smo ozbiljna partija da bi na takav način djelovali. Vi znate da međunarodna zajednica ne gleda blagonaklono na bojkot, a s druge strane mislim da konačno imamo podršku međunarodne zajednice da se dese promjene", objasnio je Milić.

Milić ne polaže velike u nade u rad skupštinske radne grupe koja je počela sa radom 1. decembra kada su razgovarali svi lideri političkih partija u Crnoj Gori. Kaže da mu je već tada bilo jasno da se iz nekog razloga prolongira dogovor o pravno- političkom modelu koji bi obezbijedio nadzor nad izbornim aktivnostima.

" Tog 21. decembra nije bilo riječi o povjerenju Vladi Mila Đukanovića. Zašto je neko odložio to 21.decembra do 1. februara moramo njih da pitamo", rekao je Milić.

Kako se spekuliše u javnosti Demokratski Front pozvao je ostatak opozcije da napusti parlament ukoliko Đukanovićeva Vlada dobije podršku u Skupštini za desetak dana. Milić tvrdi da takav zahtjev do njega nije došao, a ako ga zvanično pozovu SNP će se odrediti u skladu sa svojim interesima.

Bonus video: