PG: Doček pravoslavne Nove godine, neće biti vatrometa

Na Trgu su postavljena tri punkta na kojima se može potpisati peticija za organizovanje referenduma o članstvu Crne Gore u NATO
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.01.2016. 21:34h

Doček pravoslavne Nove godine počeo je u 20h u Podgorici uz taktove pjesme "Pada Vlada". Na Trgu je, prema riječima organizatora, okupljeno nekoliko hiljada građana.

Na bini, na kojoj se nalazi natpis "Srećna srpska Nova 2016. Ne u rat, ne u NATO", tokom noći nastupiće bendovi Akademija i DST i pjevačica Ivana Selkaov.

Na Trgu su postavljena tri punkta na kojima se može potpisati peticija za organizovanje referenduma o članstvu Crne Gore u NATO.

Slaven Radunović kazao je za TV Vijesti se na trgu nalazi nekoliko hiljada ljudi i da je veoma zadovoljan.

Radunović se požalio da u ponoć neće biti planiranog vatrometa, jer nisu dobili dozvolu da oni budu postavljeni na, kako je kazao, jedinoj poziciji u centru grada – zgradi Opštine – koja je predviđena za vatromet.

Nakon ponoći kreće litija do Hrama gdje će mitroplit Amfilohije obaviti moleban.

“Želim da iskažem veliko zadovoljstvo brojem prisutnih i atmosferom koja je na trgu,” kazao je Milan Knežević, lider DNP-a.

To što je proslava pravoslavne Nove godine istovremeno i anti-NATO skup u NOVA-oj ne vide kao zloupotrebu praznika, jer, kako kažu, neće biti nikakvih političkih govora.

„Zašto zloupotreba? I Opština je organizovala doček Nove, pa niko nije rekao da je zloupotreba nego poklon gradu. I mi ovo poklanjamo gradu,” kazao je Radunović.

Organizatori dočeka su ranije saopštili da večeras na Trgu očekuju nekoliko hiljada ljudi.

Organizatori ovogodišnjeg dočeka pravoslavne Nove godine su Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Radnička partija, Partija udruženih penzionera i invalida, Demokratska stranka jedinstva, Pokret za Pljevlja, Mirovni pokret "Ne u rat - ne u NATO2, Matica Boke, Bratstvo pravoslavne omladine Crne Gore, Grupa građana "Akcija reakcija", Pokret sloboda narodu i Udruženje boraca ratova od 1990. godine.

Galerija

Bonus video: