Doček pravoslavne nove godine na Trgu Republike u Podgorici

"Biće zanimljivo, i to će biti jedan od najljepših odgađaja u posljednjih godinu dana u Podgorici", rekao je funkcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović
533 pregleda 111 komentar(a)
pravoslavna Nova godina, Foto: Vesko Belojević
pravoslavna Nova godina, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 05.01.2016. 18:37h

Doček pravoslavne nove godine biće organizovan 13.januara u 20 časova na Trgu Republike u Podgorici. To će istovremeno biti i skup svih onih koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO, potvrđeno je Televiziji Vijesti iz Demokratskog fronta. U oragnizaciji skupa ne učestvuje Pokret za promjene.

Za razliku od posljednjih godina kada se političke partije nijesu miješale u organizaciju dočeka pravoslavne nove godine već je sve organizovala Mitropolija crnogorsko-primorska, to ove nije slučaj. Slavlje se sa platoa ispred crkve Svetog Đorđa seli na Trg Republike, a organizuju ga konstituenti Demokratskog fronta koji se protive učlanjenju Crne Gore u NATO.

"Doček pravoslavne nove godine održaće se u Podgorici 13. januara sa početkom u 20 časova na glavnom gradskom trgu. U organizaciji protesta učestvuju stranke koje se protive članstvu Crne Gore u NATO. Sam doček je doček i ne može se reći da li je to anti-NATO skup, ali ako se organizatori protive članstvu Crne Gore u NATO i to dovoljno govori", rekao je funkcioner Nove srpske demokratije Milutin Đukanović.

Kako se Pokret za promjene, takođe jedan od konstituenata Demokratskog fronta, ne protivi članstvu u Alijansi, tako oni nijesu u organizaciji skupa.

"PzP nije u organizaciji, a oće li ili ne doći vidjećemo. Sigurno će biti dosta članova njihovih, ali u organizaciji nijesu", rekao je Đukanović za TV Vijesti.

On nije otkrio detalje zabavnog programa koji će pripremiti za osam dana. Kaže da je skup prijavljen i da očekuju veliki broj ljudi. Nakon toga, preseliće se u hram Hristovog vaskrsenja gdje će u ponoć mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije služiti moleban.

"Biće zanimljivo, i to će biti jedan od najljepših odgađaja u posljednjih godinu dana u Podgorici", zaključio je Đukanović.

Demokratski front već je organizovao jedan anti-NATO protest 12. decembra prošle godine. Tada je više stotina ljudi prošetalo od Skupštine Crne Gore do spomenika Svetog Petra Cetinjskog.

Bonus video: