Buduće arhitekte odlučne u namjeri da zaštite Hotel Podgorica

Iz grupe Kana pozivaju sve zainteresovane građane da dođu na projekciju dokumentarnog filma o arhitektici Svetlani Kani Radević. Projekcija je zakazana za 20.00 sati na Arhitektonskom fakultetu
210 pregleda 0 komentar(a)
Hotel Podgorica, Foto: Privatna arhiva
Hotel Podgorica, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.12.2015. 18:44h

Studenti arhitekture i članovi Facebook grupe Kana nastavljaju borbu da se Hotel Podgorica proglasi za kulturno dobro i da se prekine gradnja nebodera pored tog hotela. Do sada su skupili više od hiljadu i po potpisa građana, hiljadu na internetu i pet stotina juče i danas na podgoričkim ulicama. Sada prikupljaju dokumenta, kako bi uskoro podnijeli inicijativu Upravi za zaštitu kulturnih dobara da se Hotel Podgorica zaštiti kao kulturno dobro.

Ružica Draganić iz grupe Kana kaže da su imali veliku podršku stručnih lica, arhitekata, urbanista, studenata Arhitekture, građana, pa i đaka Srednje građevinsko-geodetske škole "Inž. Marko Radević".

Nakon što prikupe potrebna dokumenta, njih će uz peticiju poslati Upravi za zaštitu kulturnih dobara sa Cetinja, sa ciljem da se hotel Podgorica zaštiti kao kulturno dobro.

"Ovo je tek početak, juče je to otprilike bio neki start za našu nadam se iskreno uspješnu akciju, da zaštitimo ovaj grad, da počnemo da štitimo naše kulturno nasljeđe, arhitektonsko nasljeđe i sve ostalo. Naši sljedeći koraci su da nađemo greške, da nađemo koji je bio problem u svemu ovome, kako je došlo do svega ovoga. Planiramo da nastavimo potpisivanje peticije da se zaštiti Hotel Podgorica, da se proglasi kulturnim dobrom", kazala je Draganić.

Iz grupe Kana pozivaju sve zainteresovane građane da dođu na projekciju dokumentarnog filma o arhitektici Svetlani Kani Radević.

Projekcija je zakazana za 20.00 sati na Arhitektonskom fakultetu.

Bonus video: