Budvane čekaju nova hapšenja?

Dosadašnjim istragama preko 30-ak bivših političara, biznismena i poznatih Budvana tereti se da su oštetili budvansku kasu za preko 40 miliona eura
83 pregleda 18 komentar(a)
Opština Budva, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Opština Budva, Foto: Screenshot (TV Vijesti)
Ažurirano: 30.12.2015. 18:54h

Ime predsjednika političkog savjeta DPS-a Svetozara Marovića, zatim njegovog brata Dragana, te doskorašnjeg gradonačelnika Budve Lazara Rađenovića, naći će se u novoj krivičnoj prijavi kojom se, kako pouzdano saznaje Televizija Vijesti, sumnjiče da su zajedno sa još 15-ak osoba zloupotrebama službenog položaja i prevarama oštetili budvansku kasu za preko 15 miliona eura.

Na spisku osumnjičenih, prema saznanjima TV Vijesti, nalazi se još Stevica Dragović ali i Olivera Ilinčić, nekadašnja savjetnica u kabinetu bivšeg predsjednika SCG Svetozara Marovića. Ilinčić je bila i direktorica u firmi, koja je u vlasništvu kontroverznog biznismena Stanka Subotića Caneta.

Da je Rađenović juče ponovo bio kod specijalnog tužioca potvrdio je TV Vijesti njegov advokat, koji nije mogao da govori o okolnostima na koje je ispitivan njegov branjenik.

"Mogu samo da potvrdim da je Lazar Rađenović juče saalsušan pred specijalnim tužiocem u svojstvu osumnjičenog zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja. Saslušanje je trajalo duže od pet sati i s obzirom na obavezu čuvanja tajnosti postupka to je sve što mogu da vam potvrdim za sada vezano za Lazara Rađenovića", rekao je advokat Željko Đukanović.

Tokom pet sati saslušanja, kako saznajemo, osumnjičeni Rađenović je negirao da je počinio krivično djelo u slučaju javnosti poznatom kao "Vještice", ali je ujedno ostao zatečen novim postupcima pokrenutim protiv njega, braće Marović, ostalih osumnjinjičenih, kao i protiv nekoliko pravnih lica.

Vrlo kratko i bez mnogo detalja advokat Đukanović potvrdio je i da njegov klijent pregovara o nagodbi.

"Postoje određeni pregovori vezani za zaključenje sporazuma o priznanju krivice ali za sada ništa konkretno nemam po tom pitanju tako da vam ništa konkretno ne mogu odgovoriti", rekao je Đukanović.

Priča o sumnjivim budvanskim poslovima, ako je suditi po istragama biće aktutelna i poslije Nove godine, koju će Budvanka Mirjana Marović, strina visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, te procjenitelji Milka Lazarević i Marko Radunović dočekati sa porodicama, jer su danas, nakon što im je istekao pritvor pušteni iz spuškog zatvora.

Dosadašnjim istragama preko 30-ak bivših političara, biznismena i poznatih Budvana tereti se da su oštetili budvansku kasu za preko 40 miliona eura.

Bonus video: