Da li kasni gradnja autoputa? Ministar ne bi da govori o tome

Ministarstvo na čijem je čelu Brajović, ne može se pohvaliti transparentnošću. Prema istraživanjima Centra za građansko obrazovanje, jedno je od najzatvorenijih ministarstava. Brajović kaže da će od saradnika tražiti da pružanje informacija bude češće i brže
6 komentar(a)
autoput, Foto: Vesko Belojević
autoput, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 30.12.2015. 18:52h

Da li gradnja autoputa kasni? Na ovo pitanje, ministar saobraćaja Ivan Brajović nije precizno odgovorio.

"Ne želim sada da govorim kasni li se u projektu ili ne, projekat je počeo da se realizuje 11. maja, treba da se završi 11. maja 2019. godine. Mogu da vam kažem ako me pitate da bih bio zadovoljniji da je kvalitet rada na projektnoj dokumentaciji i brzina rada na projektnoj dokumentaciji brži", kazao je on.

Za autoput smo ove godine iz budžeta izdvojili 240 miliona eura.

"Na čemu su trošena sredstva u ovom periodu, najveći dio za plaćanje avansa koji je obavezan po zakonu, na plaćanje svih propratnih stvari koje su trebale i nadzora i svih komisija koje su se bavile tim putem. Ono što je dobro, što sam siguran da će u 2016. dominantno plaćanje biti usmjereno na plaćanje pozicija koje se budu izgrađivale", rekao je Brajović.

Ministarstvo na čijem je čelu Brajović, ne može se pohvaliti transparentnošću. Prema istraživanjima Centra za građansko obrazovanje, jedno je od najzatvorenijih ministarstava. Brajović kaže da će od saradnika tražiti da pružanje informacija bude češće i brže.

"Učinićemo sve da to bude transparentnije, uz ograničenja kao što su pretpostavke da za neke informacije imamo klasifikaciju Interno".

U odlazećoj godini otvorena su pregovaračka poglavlja, 14 - saobraćajna politika i 21 - transevropske mreže.

Bonus video: