Milić: Neću dozvoliti da se Đukanović sa nama igra kao sa Krivokapićem

"Dijalog započet 1. decembra svi u Crnoj Gori dugujemo opštenarodnom protestu od 24. oktobra i narod je natjerao DPS i ostale iz vlasti da sjednemo zajedno za sto. Sve ovo ostalo je pokušaj da se definišu bolje pozicije pred neminovne promjene koje će se desiti u Crnoj Gori"
52 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ranko Krivokapić, Srđan Milić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 25.12.2015. 17:51h

Lider SNP-a Srđan Milić poručio je da njegova partija u radnoj grupi za fer izbore neće čekati 1. februar, kako bi se saznalo da je li prelazna Vlada prihvatljiva vlasti.

Milić je u intervjuu Televiziji Vijesti saopštio da je za SNP izjašnjavanje o prelaznoj vladi prioritet i pitanje na koje se mora odgovoriti što prije.

"Doživjeli smo iznenađenje da predsjednika DPS-a nije bilo, predsjednik SDP-a nas je obavijestio da je Đukanović u Jordanu. Vrijeme je da kažemo da je Đukanović tog dana bio u Podgorici i dva sata nakon toga je viđen u Kučima. I sjutradan je bio u Nikšiću i očigledno je ako Đukanović ima potrebu da obmanjuje predsjednika SDP-a Krivokapića, ja mu dozvoliti da se igra sa nama neću", rekao je Milić.

  • Vaš predstavnik nije bio na prošloj sjednici Radne grupe koja razmatra uslove za fer i demokratske izbore. Zašto nije bio i hoćete li učestvovati u daljem radu?

"Kovačević je javno pozvao predsjednika SDP-a Ranka Krivokapića da odgovori na dva pitanja – da li je za legitimnu vladu prelaznog karaktera i da li i dalje namjerava da bude saučesnik kao što je bio zadnjih 17 godina u izbornim prevarama DPS-a. Evo mu tri dana da odgovori... Ja ne želim da edukujem nikoga ni iz opozicije ni iz vlasti, ako su njima važnija ova pitanja koja su se pojavila sad u javnosti, slobodno neka završavaju, sa SNP-om ga završavati neće, dok ne odgovore ko će nadgledati izborni proces. Ne namjeravamo čekati 1. februar da nam neko odgovori je li prelazna vlada prihvatljiva za sve".

  • Vidite li formalni pristanak DPS-a na razgovor o prelaznoj vladi kao namjeru da se o tome iskreno razgovara, ili kao simulaciju dijaloga, budući da je premijer juče na Cetinju izjavio da je prelazna vlada trik opozicije da na vlast dođe bez izbora, na šta Vlada neće pristati?

"Dijalog započet 1. decembra svi u Crnoj Gori dugujemo opštenarodnom protestu od 24. oktobra i narod je natjerao DPS i ostale iz vlasti da sjednemo zajedno za sto. Sve ovo ostalo je pokušaj da se definišu bolje pozicije pred neminovne promjene koje će se desiti u Crnoj Gori".

  • Kako komentarišete poruke sa posljednjeg protesta DF-a, upućene ostatku opozicije i optužbe da učešćem u dijalogu jačate poziciju DPS-a?

"Da se uzdrže od ratovanja, savjetovanja i dijeljenja lekcija, kako i oni sa protesta, tako i oni koji im odgovaraju jer je to idealna pozicija za ovu vlast, da puste da se opozicija raspravlja koji je najbolji model. Potpuno smo usmjereni ka tome da dobijemo konačno fer slobodne i demokratske uslove i za izbore, a naravno i za referendum o punopravnom članstvu u NATO".

  • Demokratski front uporno poziva da napustite parlament. Šta je vas odgovor i hoćete li doći na naredne proteste koje najavljuju?

"Pozivati sada pred zimsku pauzu, pred dva mjeseca kada parlament inače neće raditi mislim da nije dobro. Moj stav i stav SNP oko bojkota parlamenta, to pitanje nije na dnevnom redu".

Bonus video: