U BiH uhapšen osumnjičeni za smrt policajca Irfana Kujovića

Kako je javio "Dnevni avaz", Memić je juče u opštini Istočna Ilidža bježeći od policije vozilom sletio u kanal i teško povrijedio jednu osobu
147 pregleda 65 komentar(a)
Irfan Kujović sahrana, Foto: Jadranka Ćetković
Irfan Kujović sahrana, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 09.12.2015. 19:22h

Srpski državljanin EnisMemić uhapšen je u BiH zbog sumnje da je u julu svojim automobilom udario i usmrtio saobraćajnog policajca iz Bijelog Polja, Irfana Kujovića, saznaje Televizija Vijesti.

Irfan Kujović, poginuo je kada je pokušao da zaustavi vozača koji ga je potom vozilom udario i oborio. Po riječima svjedoka, odbjegli vozač upravljao je havarisanim "golfom“ bez registarskih oznaka.

Za njim je bila raspisana međunarodna potjernica.

Kako je javio "Dnevni avaz", Memić je juče u opštini Istočna Ilidža bježeći od policije vozilom sletio u kanal i teško povrijedio jednu osobu.

Iz Uprave policije (UP) je saopšteno da je bjelopoljska policija danas, u koordinaciji sa Sektorom kriminalističke policije, Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju podnijeta krivična prijavu protiv E.M. (32) iz Brodareva u Srbiji, zbog osnova sumnje da je ubio Kujovića.

"Sumnja se da je E.M. navedenog dana oko 19.45 časova počinio krivično djelo na način što, upravljajući vozilom VW Golf II bijele boje, u mjestu Pajska luka nije stao na znak zaustavljanja koji mu je dao saobraćajni policajac Irfan Kujović, već je nastavio kretanje u njegovom pravcu, udario ga vozilom i oborio, a zatim pobjegao. Policija je ubrzo nakon teškog ubistva Kujovića, raspolagala podacima o identitetu E.M. kao mogućeg izvršioca, a brojne mjere i radnje koje su uslijedile, a koje su preduzete po nalogu tužioca, dovele su do prikupljanja činjenica koje ukazuju na osnov sumnje da je E.M. počinio ovo krivično djelo", saopšteno je iz UP.

U saopštenju se dodaje da je krivična prijava protiv E.M. podnijeta je u redovnom postupku, budući da je ovo lice, prema informacijama kojima UP raspolaže, uhapšeno u BiH u vezi sa drugim krivičnim djelom počinjenim na teritoriji te države.

"E.M. je, prema informacijama kojima raspolažemo, zbog predmetnog krivičnog djela počinjenog u Bosni i Hercegovini danas priveden nadležnom tužiocu u toj državi, dok će nadležni organi Crne Gore i BiH ostvariti komunikaciju u vezi sa procesuiranjem sudu krivičnog djela teškog ubistva Kujovića", navodi se u saopštenju UP.

Stojanović: Hapšenje ima ne samo profesionalni već i ljudski, emotivni značaj

Hapšenje E.M. u BiHi, lica osumnjičenog za krivično djelo teško ubistvo počinjenog na štetu policijskog službenika Irfana Kujovića, je događaj koji za nas, njegove starješine i kolege, ima ne samo profesionalni već i ljudski, emotivni značaj, kazao je direktor policije Slavko Stojanović.

"Tim prije što je službenik CB Bijelo Polje Irfan Kujović, poštovani kolega i otac četvoro djece, smrtno stradao na dužnosti, obavljajući časno i profesionalno povjerene poslove i zadatke. Hapšenje lica osumnjičenog za ovo teško krivično djelo je još jedna potvrda kvalitetne saradnje crnogorske policije, koja je od momenta izvršenja teškog ubistva preduzimala brojne aktivnosti na njegovom procesuiranju, sa policijama susjednih zemalja", istakao je Stojanović.

On vjeruje da će hapšenje osumnjičenog makar malo ublažiti bol porodice Kujović i doprinijeti osjećaju pravde za koju sam uvjeren da će biti postignuta u postupku protiv E.M. koji će uslijediti pred nadležnim organima.

"Na žalost, tragična smrt policijskog službenika Kujovića podsjeća na to koliko je policijski posao težak i rizičan, te da su naši službenici u obavljanju zadataka i dužnosti svakodnevno izloženi rizicima i opasnostima po svoje živote. Rasvjetljavanje aktiviranja eksplozivne naprave ispred stana načelnika Centra bezbjednosti Bar, kada srećom nije bilo povrijeđenih lica, je još jedna potvrda naše riješenosti da, u saradnji sa tužilaštvom, predano radimo na prikupljanju dokaza i procesuiranju lica koja čine krivična djela na štetu policijskih starješina i službenika, kako bismo im pružili pravnu zaštitu kao jedan od preduslova profesionalnog obavljanja policijskih poslova i zadataka", kazao je Stojanović.

Bonus video: