Lazar Rađenović spreman da prizna krivicu

O kome se radi, objaviće TV Vijesti koja će u 18.30 emitovati opširan prilog o ovom slučaju
309 pregleda 0 komentar(a)
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
TQ plaza, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 02.12.2015. 19:49h

Doskorašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović, koji je ljetos uhapšen zbog višemilionske štete nanijete budvanskoj kasi prilikom izradnje TQ plaze i koncenrtnog platoa na Jazu spreman je da prizna krivicu, saznaje televizija Vijesti.

Rađenović, nije jedini osumnjičeni koji je razmišljao o nagodbi sa tuzilaštvom, saznaje televizija Vijesti.

Bivši gradonačelnik Budve Lazar Rađenović ponudio je specijalnom tužilaštvu da potpiše sporazumno priznanje krivice i na taj način se mozda nagodi o gotovo izvjesnoj zatvorskoj kazni.

Kako saznaje Televizija Vijesti od dobro obaviještenih sagovornika bliskih doskorašnjem prvom čovjektu metropole crnogorskog turizma, Rađenović je tim povodom, nedavno posjetio Specijalno tužilaštvo gdje je u razgovoru sa tužiocem saopštio ponudu.

Jedan od Rađenovićevih branilaca, advokat Željko Đukanović nije želio da potvrdi ovu informaciju, ali je nije ni demantovao.

Ako na takvu ponudu Specijalno tužilaštvo pristane, to nužno ne znači da će zbog priznanja, Rađenović dobiti umanjenje zatvorske kazne.

Sa tim takođe ne bi bila završena priča o povraćaju novca, budući da šteta nanijeta budvanskoj opštini u slučajevima u kojima je Rađenović osuđen, optužen ili osumnjičen, prelazi na desetine miliona eura.

Rađenović je do sada osuđen jedino za slučaj u javnosti poznat kao "Košljun" i to nepravosnažno na šest godina zatvora .

Od avgusta protiv njega su podnijete još četiri krivične prijave zbog sumnje da je kao prvi čovjek Budve zloupotrebom službenog položaja, sa još desetak osumnjičenih među kojima su sin, kćerka, brat i strina visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića oštetio budvanski budžet za više od 20 miliona eura.

Rađenović, kako saznaje Televizija Vijesti, nije jedini osumnjičeni koji je razmišljao o nagodbi. Isti plan imao je i osumnjičeni Miloš Marović, koji je, zvanično i dalje na liječenju pa je zato nedostupan crnogorskim istražiteljima.

Potjernica nije raspisana jer je tužiocima njegov advokat dostavio dokumentaciju kojom je pravdao odsustvo. Da li je dokumentacija bila validna odnosno da li je mlađi Marović bio toliko zdravstveno loše da više od mjesec od kada je i zvanično pokrenuta istraga protiv njega ne može doći do tužioca, iz Tužilaštva, koje je odredilo da se obavi vještačenje medicinske dokumentacije Televizija Vijesti nije dobila odgovor.

Odgovor nije stigao ni na pitanje da li je Miloš Marović, za koga se sve glasnije spekuliše da bi se uskoro mogao sam predati istražiteljima, nudio nagodbu, i ako jeste što je odgovor Specijalnog Tužilaštva .

Bonus video: