Latinović pričao šta zna o slučajevima Jaz i TQ Plaza

Latinović je postao četvrti svjedok saradnik u slučajevima pokrenutim od ljetos zbog više desetina teških malverzacija u metropoli turizma
297 pregleda 7 komentar(a)
Mirko Latinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Mirko Latinović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 01.12.2015. 19:14h

Nakon što je Viši sud prihvatio prijedlog Specijalnog tužilaštva i titulu svjedoka saradnika dodijelio do juče osumnjičenom 63-godišnjem Beograđaninu Mirku Latinoviću, on se već danas našao pred specijalnom tužiteljkom Lidijom Vukčević.

Njegovo skoro četvorsatno ispitivanje, kako pouzdano saznaje TV Vijesti, nije bilo zbog krivične prijave kojom je doskorašnji gradonačelnik Budve Lazar Radjenovic, sa još šest osoba, među kojma je i Latinović, osumnjičen da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budvansku kasu za osam miliona eura prilikom izgradnje postrojenja za prečišćavanje vode u Vještici.

Tužiteljku je zanimalo šta vlasnik „Trejdjunika“ zna o slučajevima poznatim kao Jaz i TQ Plaza, gdje se šteta nanijeta Opštini Budva procjenjuje na više od 10 miliona eura.

Latinović je postao četvrti svjedok saradnik u slučajevima pokrenutim od ljetos zbog više desetina teških malverzacija u metropoli turizma.

Tužilaštvo će imati pune ruke posla koji se neće ticati samo provjera sumnjivih poslova u metropoli turizma već i drugih radnji poznatih Budvana.

TV Vijesti pouzdano saznaje da je Latinović, kojem je, baš kao i njeghovim kolegama svjedocima sardnicima, dodijeljeno obezbjeđenje, danas pred tužiteljkom Vukčević i advokatima odbrane ponovio da su mu prijetnje uputili članovi porodice visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, koji su ga posjetili u Beogradu.