"Građani ne žele u NATO, partije su te koje su za učlanjenje"

"Po cijenu revolucije moramo spriječiti odnarođeni sistem da nas protivno našoj većinskoj volji uvuče u zločinački NATO"
50 pregleda 28 komentar(a)
Sloboda narodu, Foto: Screenshot (YouTube)
Sloboda narodu, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 29.11.2015. 18:58h

Nešto više od 200 građana prisustvovalo je protestnoj šetnji protiv učlanjenja Crne Gore u NATO koja je organizovana u Podgorici. I dok se crnogorski zvaničnici nadaju da će u utorak stići poziv, iz pokreta Sloboda narodu poručuju da građani po cijenu revolucije moraju spriječiti sistem da ih protivno većinskoj volji uvuče u Sjevernoatlantski savez.

Iz tog pokreta su kazali da je protiv članstva u Alijansi apsolutna većina građana Crne Gore, dok je većina političkih partija, koje građani biraju za učlanjenje. Rješenje je, kažu, u vojnoj neutralnosti.

"Pristupanjem NATO postajemo legitimna meta doskora bratske Rusije sa kojom dijelimo 300 godina prijateljstva. Ona je to jasno i nedvosmisleno nedavno saopštila. Dešavanja u NATO zemljama, teroristički napadi u Parizu su najbolje upozorenje građanima CG da po svaku cijenu sačuvaju vojnu neutralnost. Vojna neutranost ne samo da je ostvariva uz garanciju velikih sila, već je jedino I moguća za malu multietničku Crnu Goru"; kazao je Nikolaj Knežević iz pokreta Sloboda narodu.

Protivnici članstva u NATO naglašavaju da nepripadanje jednom vojnom savezu ne isključuje mogućnost saradnje. Sve drugo je kazu neprihvatljivo , jer narod ne zeli u NATO

"Po cijenu revolucije moramo spriječiti odnarođeni sistem da nas protivno našoj većinskoj volji uvuče u zločinački NATO", rekao je Knežević.

Okupljeni građani uz transparente i parole prošetali su Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog, pored Ministarstva unutrašnjih poslova, Vlade i do Trga Republike

"Mi ćemo odavde poslati poruku i Univerzitetu, crnogorskoj omladini, staroj generaciji, našim majkama, našim sestrama, braći i drugovima, momcima i djevojkama da mi želimo da se volimo u miru, da mi želimo da prosperiramo I da mlada generacija živi slobodno od naših okova", kazala je profesorica Mirjana Kuljak.

"Ja sam majka i baka i jasno dižem glas protiv NATO-a, Ne mogu im zaboraviti Murino", rekla je Tomislavka Vučeljić.

U centru grada prisutno je bilo nekoliko policajaca. Okupljeni građani šetnju su završili kod američke Ambasade.

Bonus video: