Slovenija spremna da pomogne u pregovorima sa EU

Navodi se da su zajednički otvorene mogućnosti za kreiranje novih pravaca djelovanja kroz edukaciju i pružanje podrške jačanju cjelokupnog zdravstvenog sistema države
55 pregleda 0 komentar(a)
Radoje Žugić, Budimir Šegrt, Mitja Močnik, Foto: Ministarstvo finansija
Radoje Žugić, Budimir Šegrt, Mitja Močnik, Foto: Ministarstvo finansija
Ažurirano: 25.11.2015. 16:36h

Slovenija je spremna da Crnoj Gori pruži pomoć u oblastima u kojima je potrebno, kao i u pregovorima sa Evropskom unijom (EU), poručio je novoimenovani slovenački ambasador u Podgorici, Mitja Močnik.

Ministar finansija Radoje Žugić, i ministar zdravlja Budimir Šegrt, primili su danas Močnika.

Iz Minstarstva finansija je saopšteno da se Močnik osvrnuo na niz započetih, projektnih aktivnosti koje se kontinuirano i uspješno sprovode, a koji su na fonu zajedničke saradnje.

„U tom smislu, imajući u vidu da se, u najvećoj mjeri, radi o projektima koji se odnose na pružanje razvojne pomoći, ocjena je Močnika da je postignut značajan napredak koji će, sasvim sigurno, biti dobar osnov za širenje daljih oblika saradnje“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su zajednički otvorene mogućnosti za kreiranje novih pravaca djelovanja kroz edukaciju i pružanje podrške jačanju cjelokupnog zdravstvenog sistema države.

„Ohrabrujući napore Crne Gore na putu evroatlantskih integracija, Močnik je iskazao spremnost pružanja bilateralne pomoći u oblastima gdje za to postoji potreba, ali i prilikom pregovaranja sa EU“, dodaje se u saopštenju.

Žugić je, uz uvažavanje partnerskih odnosa Crne Gore i Slovenije, koji se temelje i sežu dublje od ekonomskih, kulturnih i političih sfera, poručio da je uvjeren da će Močnikov mandat i zajednička participacija u svim segmentima biti uspješnija i sadržajnija.

Bonus video: