Obučavanje vinara za elektronsko vođenje evidencije

“Uz bazu podataka iz vinogradarskog registra, elektronsko vođenje evidencije omogućava procjenu proizvodnog potencijala u vinskom sektoru i jednostavnije praćenje tržišta vina”, objašnjeno je iz Ministarstva
103 pregleda 0 komentar(a)
vino, Foto: Shutterstock
vino, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 19.11.2015. 15:21h

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u okviru edukativno-informativnih aktivnosti planiranih za ovu godinu, organizuje obuku vinara za elektronsko vođenje evidencije u vinskom sektoru, u skladu sa standardima EU.

Iz Ministartsva su saopštili da se program realizuje u saradnji sa Nacionalnim udruženjem vinogradara i vinara Crne Gore i crnogorskim Udruženjem somelijera.

“Obuka se sprovodi u kontinuitetu, a proizvođači se edukuju da u skladu sa evropskim standardima vode evidenciju, odnosno unose u elektronskoj formi podatke iz procesa proizvodnje vina”, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo, kako su dodali, sinhronizovano podzakonskim propisima definiše šta evidencija treba da sadrži, kao i pravila koja treba poštovati vezano za način vođenja evidencije.

“Uz bazu podataka iz vinogradarskog registra, elektronsko vođenje evidencije omogućava procjenu proizvodnog potencijala u vinskom sektoru i jednostavnije praćenje tržišta vina”, objašnjeno je iz Ministarstva.

Bonus video: