SNP: Nema značajnog napretka u najvažnijim oblastima

Prema njegovoj ocjeni, apsolutno je nedopustiva i poražavajuća činjenica da i poslije višedecenijskog razvoja demokratije država i ovo društvo nemaju normalan i demokratski izborni proces
1 komentar(a)
DankO Šarančić, Foto: SNP
DankO Šarančić, Foto: SNP
Ažurirano: 10.11.2015. 13:29h

Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore potvrđuje da nema značajnog napretka na najvažnijim poljima ili je veoma ograničen, ocijenjeno je iz Socijalističke narodne partije.

"Vlada Crne Gore je, na nedopustiv način, zanemarila brojne obaveze i izazove iz evropske integracione agende koje su i dalje ostale nerealizovane ili samo djelimično realizovane", kaže se u izjavi poslanika Danka Šarančića.

Prema njegovoj ocjeni, apsolutno je nedopustiva i poražavajuća činjenica da i poslije višedecenijskog razvoja demokratije država i ovo društvo nemaju normalan i demokratski izborni proces.

"Tu realnost Evropska komisija jasno prepoznaje i podvlači neophodnost uspostavljanja povjerenja u izborni proces kroz politički dijalog i primjenu izbornog zakonodavstva", rekao je Šarančić.

On smatra da se nije mnogo odmaklo ni kada su u pitanju vladavina prava, borba protiv korupcije na visokom nivou, reforme pravosuđa i policije, sloboda medija i sloboda izražavanja, stabilnost lokalnih javnih finansija, jačanje administrativnih kapaciteta. "Da ne govorimo o katastrofalnoj situaciji u socijalno-ekonomskoj sferi".

Šarančić je poručio da će SNP nastaviti da na odgovoran i konstruktivn način, dijalogom u institucijama sistema i demokratskim vidovima izražavanja stavova, doprinosi uspostavljanju najkvalitetnijih i održivih rješenja u interesu svih građana Crne Gore.

Bonus video: