Han: Ograničen konkretan učinak Crne Gore u borbi protiv korupcije i kriminala

On je kazao da je otvoreno osam novih poglavlja i da je napredak ostvaren u oblasti vladavine prava i jačanjem zakonskog okvira
523 pregleda 11 komentar(a)
Johanes Han, Foto: Beta/AP
Johanes Han, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.11.2015. 11:23h

Crna Gora je značajno napredovala u pregovorima, a dijalog vlasti i opozicije mora biti u parlamentu, rekao je komesar Evropske unije za susjedsku politiku i proširenje Johanes Han predstavljajući u Briselu izvještaj o napretku Crne Gore u 2015. godini.

Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore objavljen je danas.

On je kazao da je otvoreno osam novih poglavlja i da je napredak ostvaren u oblasti vladavine prava i jačanjem zakonskog okvira.

"Ipak konkretan učinak u borbi protiv korupcije i kriminala je ograničen u pogledu borbe protiv tih djela. Sa usvojenim ključnim reformama i zakonima, sada to mora da bude fokus djelovanja", rekao je Han, prenosi Radio Antena M.

On je naglasio potrebu za konstruktivnim dijalogom između vlade i opozicije.

"Dijalog mora da bude održan u parlamentu. Ovo postaje sve bitnije pitanje uzimajući u obzir skorašnje događaje. Samo dijalogom ovih aktera može se krenuti naprijed", smatra Han.

Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore u 2015. biće svečano uručen danas predsjedniku crnogorskog parlamenta Ranku Krivokapiću.

Izvještaj će uručiti šef delegacije Evropske unije u Crnoj Gori Mitja Drobnić i šef jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i proširenje Dirk Lange.

Bonus video: