"NE MOŽE BITI ODGOĐENO KAD NIJE PRECIZIRAN DATUM"

Kocijančić: Izvještaj o napretku Crne Gore biće objavljen ubrzo

Izvješaj EK o napretku Crne Gore i ostalih država koje su u procesu pridruživanja trebalo je da bude objavljen 14. oktobra, ali je Komisija odlučila da zbog razgovora o problemu sa migrantima odloži njegovo objavljivanje za nedjelju dana kako bi izvještaji dobili potrebnu pažnju
2 komentar(a)
Maja Kocijančić, Foto: Beta
Maja Kocijančić, Foto: Beta
Ažurirano: 05.11.2015. 09:17h

Izvještaj Evropske komisije o napretku Crne Gore biće objavljen ubrzo, kazala je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić za Antenu M. 

Izvješaj EK o napretku Crne Gore i ostalih država  koje su u procesu pridruživanja  trebalo je da bude objavljen 14. oktobra, ali je Komisija odlučila da zbog razgovora o problemu sa migrantima odloži njegovo objavljivanje za nedjelju dana kako bi izvještaji dobili potrebnu pažnju. 

"Objavljivanje Izvještaja o napretku ne može biti odgođeno, kada nijesmo ni precizirali datum, kada će on biti predstavljen. Ono što mogu da kažem u ovom trenutku je da Evropska komisja usvaja izvještaje o napretku svake godine u ovo doba, tačan datum za Crnu Goru još nemamo, ali trebalo bi da to bude vrlo brzo", kazala je Kocijančić za Antenu M.

Preporučujemo za Vas