Konjević i Han: Konkretni rezultati u vladavini prava preporuka za nastavak EU integracija

Drugog dana zvanične posjete Briselu, Konjević je razgovarao sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa saradnicima i generalnim direktorom za vanjske poslove, proširenje i civilnu zaštitu Savjeta EU Leonardom Skijavom
2 komentar(a)
Raško Konjević, Johanes Han, Foto: Evropska komisija
Raško Konjević, Johanes Han, Foto: Evropska komisija
Ažurirano: 28.10.2015. 18:49h

Zvaničnici Evropske unije konstatovali su, tokom susreta sa ministrom unutrašnjih poslova Raškom Konjevićem u Briselu, da konkretni rezultati u implementaciji izbornog zakonodavstva i sistemski napredak u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala predstavljaju ohrabrenje za dinamičan nastavak evropskih integracija Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Drugog dana zvanične posjete Briselu, Konjević je razgovarao sa evropskim komesarom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa saradnicima i generalnim direktorom za vanjske poslove, proširenje i civilnu zaštitu Savjeta EU Leonardom Skijavom.

"Konjević je upoznao Hana sa rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u oblasti vladavine prava, izražavajući očekivanje da će ostvareni rezultati biti prepoznati u predstojećem Izvještaju Evropske komisje o napretku Crne Gore.Takođe je upoznao Hana i o rezultatima nedavnih dešavanja na protestima dijela opozicije u Podgorici, te aktivnostima policije sprovedenih u cilju očuvanja javnog reda i mira. Sagovornici su posebno ocijenili pozitivnim dosadašnje aktivnosti na reformi izbornog zakonodavstva, izrazivši očekivanje da će reforme biti blagovremeno sprovedene i doprinijeti vraćanju povjerenja u izborni proces", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Han izrazio podršku naporima koje Crna Gora ulaže u cilju postizanja punopravnog članstva u NATO, uz konstataciju da će članstvo u Alijansi doprinijeti daljem jačanju stabilnosti u regionu.

"Na sastanku su razmijenjena mišljenja i o altuelnoj poziciji EU po pitanju migratorne krize, kao i o preventivnim aktivnostima koje Crna Gora sprovodi po tom pitanju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: