EK: Rješenje za političku situaciju mora doći iz Crne Gore

Na pitanje hoće li nemiri tokom i nakon protesta Demokratskog fronta biti pomenuti u Izvještaju o napretku Crne Gore, iz Evropske komisije su kazali da Izvještaj obuhvata progres koji su zemlje napravile u proteklih 12 mjeseci, a da sadrži i preporuke državi kako bi što ubuduće što brže napredovala
15 komentar(a)
Evropska komisija, Foto: Shutterstock
Evropska komisija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2015. 12:14h

Svako rješenje za trenutnu političku situaciju mora doći iz Crne Gore, a politički dijalog i diskusije trebalo bi voditi u parlamentu, poručeno je iz Evropske komisije (EK).

Portparolka EK, Maja Kocijančić je, upitana da li smatra da je posredovanje evropskih zvaničnika u razgovoru političkih subjekata u Crnoj Gori potrebno, kazala da svako rješenje za trenutnu političku situaciju mora doći iz Crne Gore.

„Zbog toga je potrebno da sve političke partije budu angažovane i da prihvate inicijativu predsjednika parlamenta kako bi pronašli izlaz. Politički dijalog i diskusije trebalo bi da se odvijaju u parlamentu“, kazala je ona, prenosi radio Antena M.

Na pitanje hoće li nemiri tokom i nakon protesta Demokratskog fronta biti pomenuti u Izvještaju o napretku Crne Gore, iz Evropske komisije su kazali da Izvještaj o napretku, koji se predstavlja u ovo doba godine, obuhvata progres koji su zemlje, na evropskom putu, napravile u proteklih 12 mjeseci, a da sadrži i preporuke državi kako bi što ubuduće što brže napredovala.

„Nacrt Izvještaja je pažljivo i detaljno napisan prije nekoliko mjeseci, ali postoji mogućnost da dođe do izmjene teksta da bi bila obuhvaćena najnovija dešavanja u državi. Do usvajanja, ne želimo da komentarišemo sadržinu Izvještaja“, navodi se u saopštenju Kocijančić.

Bonus video: