Radović: Građani su sami, nemaju državu iza sebe

Ova NVO pozvala je policiju da saopšti koliko je huligana uhapšeno ispred Skupštine, a koliko u naknadnim sukobima u gradu
9 komentar(a)
Milan Radović, Foto: Screenshot (YouTube)
Milan Radović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 26.10.2015. 18:54h

U Građanskoj alijansi za sada razmatraju 12 slučajeva spornog postupanja policije nakon razbijanja protesta u subotu veče.

Iz ove NVO pozivaju nadležne da sa maksimalnom pažnjom ispitaju sve navode, te identifikuju i kazne policajce koji su eventualno nezakonito postupali.

“Mi smo dobili od strane dva građanina veoma ozbiljne navode, koji su dokumentovani u vidu fotografija, medicinske dokumentacije, njihovih izjava... To je je zasigurno slučaj koji itekako zaslužuje pažnju Tužilaštva. Oni su pretučeni? Jeste, oni su pretučeni, nisu pružali nikakav otpor, po njihovim iskazima nisu bili na protestu, policija je pripadala kako oni kažu SAJ-ovcima, nakon toga oni su samo, policija je napustila mjesto gdje ih je pretukla”, kazao je za TV Vijesti Milan Radović iz Građanske alijanse.

U GA od Tužilaštva, MUP-a i policije očekuju da građane ohrabre da prijave slučajeve mogućeg nasilja.

“Građani su sami, nemaju državu iza sebe, i njima je u ovom trenutku za svaki slučaj prekoračenja ovlašćenja, pored nas iz nevladinog sektora i vas iz medija, potrebna i država i njena pomoć i podrška da se ti slučajevi rasvijetle,” kazao je Radović.

Ova NVO pozvala je policiju da saopšti koliko je huligana uhapšeno ispred Skupštine, a koliko u naknadnim sukobima u gradu.

Bonus video: