Eksperti EU naredne sedmice u Crnoj Gori

Posjeta misija će, kako se navodi, biti prilika da se eksperti na terenu upoznaju s rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u oblasti vladavine prava, odnosno sa realizacijom akcionih planova za 23. i 24. poglavlje
3 komentar(a)
Evropska unija, Foto: Shutterstock
Evropska unija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2015. 15:23h

Pet ekspertskih misija Evropske unije (EU) za oblasti ljudskih prava i borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala boraviće od ponedjeljka do petka u Crnoj Gori, u cilju sagledavanja ostvarenog napretka u tim oblastima.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija, misije čini osam eksperata iz država članica EU, i to iz Estonije, Hrvatske, Holandije, Letonije, Rumunije i Švedske.

“Tokom boravka u Crnoj Gori eksperti će imati sastanke sa predstavnicima relevantnih crnogorskih institucija koji će omogućiti direktnu razmjenu informacija o konkretnim pitanjima iz predmetnih oblasti”, kaže se u saopštenju.

Posjeta misija će, kako se navodi, biti prilika da se eksperti na terenu upoznaju s rezultatima koje je Crna Gora ostvarila u oblasti vladavine prava, odnosno sa realizacijom akcionih planova za 23. i 24. poglavlje.

Bonus video: