Garčević: Crna Gora uživa podršku članica NATO. Radunović: Nadam se da neće biti pozivnice

Iz Nove srpske demokratije kažu da izjava Stoltenberga "da raste podrška među članicama NATO za članstvo Crnoj Gori", znači da još uvijek nema konsenzusa
8 komentar(a)
Jens Stoltenberg, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Jens Stoltenberg, Milo Đukanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2015. 17:51h

Posjeta generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga i ambasadora država članica NATO-a Crnoj Gori nepuna dva mjeseca pred odluku o eventualnom pozivu našoj zemlji da se priključi Alijansi za nacionalnog koordinatora Veska Garčevića je vrlo važna.

"Ona je jasno pokazala da Crna Gora uživa podršku članica NATO-a i da u narednom periodu mi treba da nastavimo ono što smo do sada radili i da je u tom slučaju poziv vrlo vjerovatan", kazao je Garčević.

Optimizam Vlade ne dijele u Novoj srpskoj demokratiji (Nova) stranci koja se protivi ulasku naše zemlje u NATO i čiji su predstavnici odbili da se juče sretnu sa Stoltenbergom.

Iz ove partije kažu da izjava Stoltenberga "da raste podrška među članicama NATO za članstvo Crnoj Gori", znači da još uvijek nema konsenzusa.

"Nadam se da su 28 ambasadora i gospodin Stoltenberg dobili bolju i realniju sliku o Crnoj Gori od one koje imaju samo na bazi izvještaja medija i Ministarstva spoljnih poslova Crne Gore i da zbog toga neće biti pozivnice", rekao je Slaven Radulović funkcioner Nove.

Bonus video: