Interaktivnim autobusom do istraživačkog posla

Univerzitet Crne Gore želi da podrži istraživače i studente da se uključe u evropski istraživački prostor
0 komentar(a)
Interaktivni autobus, Foto: Mirjana Jukić
Interaktivni autobus, Foto: Mirjana Jukić
Ažurirano: 14.10.2015. 12:27h

U interaktivnom autobusu „EURAXESS“ koji je postavljen ispred zgrade tehničkih fakulteta studenti i istraživači su mogli da se upznaju sa istraživačkim radom i mogućnostima finansiranja istraživanja u Evropi.

„U pitanju je inicijativa Evropske Unije. Imamo dvije ture. Žuta tura koja je prošla kroz Zapadnu Evropu, i plava tura koja obilazi Jugoistočnu Evropu. Posjetili smo Brisel, Belgiju, Luksemburg, Split i sada smo u predivnoj Crnoj Gori. Htjeli smo da informišemo studente i dođemo do mladih istraživača, predstavimo im projekat 'Eurakses', koji je svojevrsna platforma za pronalazak poslova kao istraživača u različitim zemljama.

Na portalu pored osnovnih informacija o načinu pronalaska posla kao istraživač u inostranstvu, ili u vašoj zemlji takođe, možete pronaći i sve važne informacije o tome kako do vize, smještaja, kakav je način života u državi gdje odlazite, kao osnovnim informacijama“, kazao je koordinator „Eurakses roadšou“ Karl C. Bauer.

Ispred Univerziteta su postavljeni kompjuterski terminali, na kojima zainteresovani mogu da se upoznaju sa “Eurakses” portalom, na kome mogu da naprave nalog, a tu je i kamion u kome su se mogli slikati i dobiti besplatne profesionalne fotografije.

Organizacijom ovih događaja, Univerzitet Crne Gore želi da podrži istraživače i studente da se uključe u evropski istraživački prostor. UCG je dio EURAXESS mreže od 2010. godine, i krovna je institucija za njen razvoj u Crnoj Gori.

Bonus video: