Mještani divljeg naselja kod KAP-a strahuju da će biti izbačeni na ulicu

Mještani ne spore da barake i zemljište nisu njihovo vlasništvo, već da su uselili u napuštene objekte OGP Gorica, ali poručuju da očekuju pomoć od dGlavnog grada i Vlade
1 komentar(a)
KAP barake, Foto: Screenshot (YouTube)
KAP barake, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.10.2015. 18:17h

Mještani divljeg naselja kod KAP-a strahuju da će uskoro biti izbačeni na ulicu, nakon što je nedavno stečajni upravnik Kombinata Veselin Perišić Privrednom sudu podnio tužbu protiv 68 porodica koji tu žive.

Prije nekoliko mjeseci skoro svima uručena su Rješenja o iseljenju, jer je zemlja na kojoj se nalaze barake pripala firmi “Uniprom”.

Oni ne spore da barake i zemljište nisu njihovo vlasništvo, već da su uselili u napuštene objekte OGP Gorica, ali poručuju da očekuju pomoć od dGlavnog grada i Vlade.

“Evo 30. godina sam ovdje, 31. godina. Doselio se ovdje, stvorio porodicu, četvoro djece, dvije ćerke udao, sve odavde…,” kazao je za TV Vijesti mještanin Milan Rašović, koji ističe da ih niko ranije nije dirao.

Mještani poručuju da im je dovoljna kazna to što se godinama truju pored KAP-a. Na sam pomen iseljavanja, slomljeni siromaštvom, revoltirano uzvraćaju da nemaju kud.

“Ja nemam kud. Ako donesu odluku da ovo maknu, oni su dostini nama smrtnu presudu sa tim uradili. A ja sebe smatram građaninom ove Republike i ne mogu da shvatim da onaj tamo, njima čast, na nacionalnoj bazi neću da se mješam, čast i onome Romu, zar on ima više prava nego ja koja sam rođena ođe Podgoričanka,” kazala je za TV Vijesti mještanka Lidija Boljević.

Bonus video: