SUMNJA SE DA JE AKTIVIRAO DVIJE BOMBE

Uhapšen Aleksandar Keković

Keković je uhapšen zbog osnovne sumnje da je tokom noći u podgoričkom naselju Tološi bacio eksplozivnu napravu ispred kuće Vukadinovića, prilikom koje niko nije povrijeđen
802 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Keković, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.10.2015. 17:21h

Podgorička policija uhapsila je danas Aleksandra Kekovića.

Keković je uhapšen zbog osnovne sumnje da je tokom noći u podgoričkom naselju Tološi bacio eksplozivnu napravu ispred kuće Vukadinovića, prilikom koje niko nije povrijeđen.

Keković je i ranije hapšen zbog ovog krivičnog djela zbog sumnje da je 28. oktobra prošle godine bacio bombu u dvorište kuće Ivana Buškovića.

Bomba tada nije eksplodirala, a to je bio šesti napad na kuću Buškovića.

U maju ove godine Keković je osuđen na pet mjeseci zatvora za povredu slobode opredjeljenja pri glasanju, uoči lokalnih izbora u Podgorici prošle godine.

Uprava policije: Osumnjičeni lišen slobode zbog sumnje da je jutros aktivirao dvije bombe

Podgorički policajci su, postupajući na osnovu operativnih saznanja i preduzimajući operativno – taktičke mjere i radnje, danas uhapsili A.K. (24) iz Podgorice, zbog sumnje da je jutros na dvije lokacije aktivirao dvije ručne bombe kojima je oštećenim licima nanio materijalnu štetu.

"Sumnja se da je A.K. danas, 09. oktobra 2015. godine, oko 03,00 časa, u ulici Boška Buhe u Podgorici, aktivirao i u dvorište kuće Z.V. bacio ručnu bombu, od čijeg je dejstva nastala materijalna šteta na vozilu „VW Passat“, vlasništvo oštećenog lica, kao i oštećenja na fasadi njegove porodične kuće. On je potom, kako se sumnja, nakon desetak minuta, oko 03,10 časova, aktivirao i u dvorište kuće Đ.V, u ulici Partizanski put u Podgorici, bacio ručnu bombu od čijeg dejstva su nastala oštećenja na fasadi kuće, kao i šteta u vidu polomljenih stakala na ovoj kući", navodi se u saopštenju.

Iz uprave policije su kazali da u ovim događajima nije bilo povrijeđenih lica.

"Osumnjičeni je zadržan u policijskim prostorijama i biće u zakonskom roku priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, zbog osnova sumnje da je počinio dva krivična djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.