Bojanić pokazao papire: Čitava "Lepa Kata" založena za kredit Pejovića

"Vidio sam da radi o listu nepokretnosti 5702 i kad to ukucate dobijate podatke da se ta kompletna zgrada vodi kao susvojina Crna Gora subjekt raspolaganja Glavni grad i Uniproma Nikšić"
109 pregleda 40 komentar(a)
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Mladen Bojanić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.10.2015. 17:24h

Nezavisni poslanik Mladen Bojanić je gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti kazao da je tragom pisanja nedjeljnika Monitor došao do katarstarskog lista koji, kako tvrdi, potvrđuje da je kompletna podgorička zgrada "Lijepa Kata" sa više od 400 stanova i poslovnih prostora skupa sa okolnim dvorištem bez znanja vlasnika opterećena hipotekom za 15 miliona dolara vrijedan kredit kojim je vlasnik "Uniproma" Veselin Pejović platio posljednju ratu za kupovinu Kombinata aluminijuma.

"Vidio sam da radi o listu nepokretnosti 5702 i kad to ukucate dobijate podatke da se ta kompletna zgrada vodi kao susvojina Crna Gora subjekt raspolaganja Glavni grad i Uniproma Nikšić. Notar je to ovjerio", rekao je Bojanić.

Prema njegovim riječima upis hipoteke je sprovela Uprava za nekretnine.

"I sada u tom lancu vi imate situaciju da zgrada od preko 400 stambenih objekata i poslovnih prostora ni krivih ni dužnih građana na svakom listu nepokretnosti koji izvadi za svoj dio pojaviće se zabrana otuđenja zbog kredita od 15 miliona. To je propust ili namjera ili je stečajni upravnik pogrešno uveo tu imovinu u KAP i nije je rasknjižio. Notar je to ovjerio, a morao je da provjeri o čemu se tu radi. Uprava za nekretnine je to sve sprovela i Zapad banka to prihvatila", rekao je Bojanić.

Bonus video: