Zbog izbjeglica: Brisel odložio objavljivanje izvještaja o napretku CG

Predsjednik EK i svi komesari izrazili snažnu zainteresovanost da paket o proširenju dobije medijsku i pažnju javnosti koju zaslužuje
13 komentar(a)
Žan Klod Junker, Foto: Reuters
Žan Klod Junker, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.10.2015. 05:24h

Izvještaj Evropske komisije (EK) o napretku Crne Gore u 2014. neće biti objavljen 14. oktobra kako je ranije najavljeno, već je odloženo za nedjelju dana, potvrđeno je „Vijestima“ iz Delegacije EU u Podgorici.

Objavljivanje Izvještaja EK je odloženo jer će se predsjednik EK Žan Klod Junker i njegovi saradnici sljedeće sedmice fokusirati na problem migracija.

„Budući da će se Evropski savjet iduće nedjelje fokusirati na pitanje migracija, te imajući u vidu da je predsjednik EK kao i cjelokupan koledž komesara izrazio snažnu zainteresovanost da paket o proširenju dobije medijsku i pažnju javnosti koju zaslužuje, pomenuti izvještaji će biti objavljeni nedjelju dana kasnije“, kazali su iz Delegacije.

Iz Delegacije su rekli i da je odloženo objavljivanje izvještaja o svim zemljama kandidatima a ne samo o Crnoj Gori.

„Ovo je prvi put da EK pod rukovodstvom predsjednika Junkera usvaja paket izvještaja o proširenju. Paket ove godine prvi put sadrži i srednjoročnu strategiju za proširenje, dok će izvještaji biti predstavljeni u drugačijem formatu nego ranijih godina“, naveli su iz Delegacije.

Bonus video: