Medojević ostao zatečen kada je vidio Amfilohija

Na pitanje da li kao lider građanske partije smatra da je vjerskim liderima mjesto na protestima koji nose prefiks građanski, Medojević kaže da je govornica na bini ispred Parlamenta otvorena za sve
87 pregleda 42 komentar(a)
DF protest, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
DF protest, Nebojša Medojević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 06.10.2015. 17:29h

Demokratski front nije imao informaciju o dolasku mitropolita crnogorsko primorskog Amfilohija na protest ispred Skupštine Crne Gore, kaze lider PZP-a Nebojša Medojević.

On je u izjavi za televiziju "Vijesti" priznao da je ostao zatečen kada ga je vidio jer se kao lider građanske partije ne slaže sa njegovim političkim istupima.

Medojević je precizirao da su u Demokratskom Frontu znali da bi se neko iz Mitropolije mogao pojaviti na skupu, ali nijesu znali da će to biti Amfilohije.

On ipak naglašava da su protesti otvoreni za sve bez obzira na vjersku, nacionalnu i drugu pripadnost.

"Ja sam bio zatečen jer nijesmo imali informaciju. Nije niko znao. Informacija da će da govori se pojavila jako kasno i u tom trenutku je bila procjena da mu treba omogućiti da govori, ali on je pozvao na mir, blagoslovio ovaj skup i to je nešto je dobro i pozitivno", rekao je Medojević.

Na pitanje da li kao lider građanske partije smatra da je vjerskim liderima mjesto na protestima koji nose prefiks građanski, Medojević kaže da je govornica na bini ispred Parlamenta otvorena za sve.

"Pokret za promjene i ja lično imamo malo drugačije mišljenje vezano za političke nastupe Mitropolita, ali naravno mi smo u DF-u, to je bilo značajno za Novu. Postoje djelovi Amfilohijevog govora oko kojeg se ljudi iz PZP-a ne slažu. To nije ništa novo, niti je on rekao nešto novo niti je naš stav nov ali u svakom slučaju to je dio ovog protesta, otvoreni smo za sve i tu pokazujemo dovoljnu toleranciju u okviru Demorkatskog Fronta" objasnio je Medojević.

Na spekulacije da je nakon 10 dana protesta jasno da su Andrija Mandić i i Nova lideri Fronta, te da bi Pokret za promjene u jednom trenutku mogao biti zamijenjen SNP-om, Medojević kaže da se radi o pričama iz vlasti koja nakon 10 dana pokazuje konfuziju.

"Ta konfuzija se nastavlja, oni nemaju odogovor na mirna okupljanja", kazao je Medojević.

Nakon protesta prosrpskih opozicionih stranaka ispred zgrade crnogorskog parlamenta, organizovanog zbog odluke Vlade da prizna nezavisnost Kosova 13.oktobra 2008. godine lider Pokreta za promjene Nebojša Medojević optužio je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da je svojim govorom na protestnom mitingu nanio štetu opoziciji.

Amfilohije je tada, prema tvrdnjama Uprave policije, izgovorenom rečenicom ”Sve je u božjim, a sad u vašim rukama”, izazvao nerede.

Bonus video: