VOZAČI BI MOGLI BOLJE DA SE SNALAZE

U Nikšiću unaprijeđena i obnovljena saobraćajna i turistička infrastruktura

Dva radarska usporivača brzine, te 845 horizontalnih i vertikalnih znakova - dosadašnji je doprinos saobraćajnoj infrastrukturi, koja je bila u zabrinjavajuće lošem stanju, priznaju iz sekretarijata za saobraćaj
214 pregleda 10 komentar(a)
Nikšić, signalizacija, Foto: Printscreen (YouTube)
Nikšić, signalizacija, Foto: Printscreen (YouTube)
Ažurirano: 30.09.2015. 19:07h

Na nikšićkim ulicama i saobraćajnicama u narednom periodu vozači i pješaci bi mogli bolje da se snalaze.

To je zato što je unaprijeđena i obnovljena saobraćajna i turistička infrastruktura, koja je do sada pravila pometnju, a nerijetko i narušavala bezbjednost učesnika u saobraćaju.

Poboljšanje bi se naročito moglo osjetiti u zoni škola gdje su postavljeni prvi radarski pokazivači brzine, a građani koji dođu sa strane znaće kuda treba da se kreću do željene destinacije jer je grad ukrašen turističkim tablama.

"U sljedećih 10-ak dana biće posebno obilježene zone škola. Gradske su dobrim dijelom pokrivene, pa ćemo to ubuduće raditi sa prigradskim školama u Grahovu, Bogetićima, Ozrinićima", kazao je direktor NVO FORS Montenegro Veselin Šturanović

Dva radarska usporivača brzine, te 845 horizontalnih i vertikalnih znakova - dosadašnji je doprinos saobraćajnoj infrastrukturi, koja je bila u zabrinjavajuće lošem stanju, priznaju iz sekretarijata za saobraćaj.

"Ne da je bilo problema, nego je bilo da opština i javno komunalno preduzeće plaćaju štete zbog nedostajuće saobraćajne signalizacije. Na ovaj način, svi učesnici u saobraćaju će moći bezbjednije da saobraćaju, a moraće i da poštuju znakove koji su postavljeni", rekao je Milan Bošković iz Sekretarijata za saobraćaj opštine Nikšić.

Nakon što ispoštuju semafore koji sada svi rade, vozači autobusa i taksisti sada imaju obilježeno mjesto za stajanje. Građani će se možda ponovo orijentisati prema imenima ulica, umjesto prema buticima i kafićima, jer su postavljene i obnovljene i te table, a turisti koji se zateknu u Nikšiću, znaće kuda da idu.

"Da se može doći do svih kulturnih i istorijskih objekata, do smještajnih kapaciteta, da je snalaženje vrlo olakšano i to je vrlo značajno za čitavu opštinu Nikšić", kazala je Dragica Popović iz TO Nikšić.

Prvi put na ulicama Nikšića mogu se vidjeti i stilizovani stubovi sa putokazima koji su postavljeni na tri lokacije. Projekat je finansirala Evropska unija, uz manju pomoć iz budžeta opštine Nikšić.