BOJE JUTRA SRIJEDOM

Savjeti ljekara: Svi detalji o utvrđivanju očinstva DNK analizom

Čućete i koliko testova u Crnoj Gori pokaže da je otac neko drugi.
192 pregleda 2 komentar(a)
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Boje jutra, Foto: Tv Vijesti
Ažurirano: 13.02.2019. 15:02h

Sve u vezi sa utvrđivanjem očinstva DNK analizom imaćete priliku da čujete sjutra u emisiji "Boje jutra" na TV Vijesti nakon 8 časova.

U okviru rubrike "Savjeti ljekara" stručnjaci iz ove oblasti, Dan Leigh, predstavnik laboratorije "DNA Diagnostic Centar", Ana Filipović, zastupnica "DDC" za Crnu Goru i Srbiju i dr Mladen Filipović, saradnik "DDC" u Crnoj Gori, objasniće iz kojih se sve materijala mogu uzimati uzorci za DNK analize, kako se uzimaju, mogu li se uzeti i kod kuće, da li se test utvrđivanja očinstva može uraditi i prije nego što se beba rodi, te da li takvo testiranje nosi opasnost za majku ili plod. Ljekari će razjasniti i kolika je pouzdanost testa za utvrđivanje bližih rodbinskih veza a kakva za utvrđivanje daljih.

Saznaćete koliko su ovi testovi povjerljivi, mogu li se koristiti i kao validan sudski dokument. Čućete i koliko testova u Crnoj Gori pokaže da je otac - neko drugi. Ukoliko imate pitanja, na vrijeme ste da ih pošaljete na e-mail adresu boje.jutra@gmail.com, a moći ćete i da se direktno uključite u program i postavite pitanje birajući broj telefona 020/404-636. 

Gost jutarnjeg programa biće i predstavnik nove škole sarajevskog humora, najpoznatiji bosansko-hercegovački stand-up komičar, Marko Puljiz. Za gledaoce Boja jutra izvešće i kratke djelove iz svojih komedija. 

NVO Digitalizuj.me organizuje 37. po redu Digitalizuj.me događaj. U Bojama jutra čućete ko će održati prvo predavanje, te šta sve zainteresovani mogu očekivati od nove sezone predavanja u organizaciji Digitalizuj.me

Novinari TV Vijesti provjeriće i šta sve podrazumijevaju novi predlozi petogodišnjih Planova upravljanja za NP Durmitor, NP Biogradska gora, NP Lovćen, NP Skadarsko jezero i NP Prokletije, za period 2016-2020. godine. 

Regionalni centar za obuku ronilaca i podvodno deminiranje iz Bijele dobitnik je prve nagrade za ovu godinu što je epilog dvodnevne međunarodne akademije za podvodno istraživanje i tehniku, koja je održana u italijanskom Napulju. Vidjećete i kako je protekla ova manifestacija. 

Glavne naslove dnevne štampe komentarisaće Marko Sošić iz Instituta alternativa. 

Preporučujemo za Vas