NA ULICU NAKON 24 GODINE?

Stanovnici baraka kod KAP-a dva dana bez struje i vode, sumnjaju da hoće da ih primoraju na iseljenje

Stanari nisu vlasnici baraka, već Kombinat, koji im je 1994. godine te objekte dao na korišćenje dok im se ne obezbjede adekvatni stanovi. I vodu i struju dobijali su iz KAP-a i nisu ih plaćali, iako kažu da su htjeli. Iz kompanije Uniprom, za novonastalu situaciju, odbacuju odgovornost
408 pregleda 2 komentar(a)
Kap barake, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Kap barake, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 08.11.2018. 18:33h

Porodica Gorana Jokića, jedna je od pet koje su već drugi dan bez struje i vode. U barkama između Logističkog centra Volija i KAP-a žive od 1994. godine.

"Juče, bez ikakvog obavještenja, stečajni upravnik Kombinata aluminijuma Veselin Perišić nam je isključio vodu i struju u devet sati. Tu ima i male djece, ima nas bolesnih, inače svi smo radnici, inače mi nosioci ovih stanarskih prava smo radnici bivši Kombinata. Vjerovatno tihim putem da nas prinude da mi napustimo ove objekte, a mi nećemo, ne da nećemo, nego nemamo gdje", kaže Goran.

Stanari nisu vlasnici baraka, već Kombinat, koji im je 1994. godine te objekte dao na korišćenje dok im se ne obezbjede adekvatni stanovi. I vodu i struju dobijali su iz KAP-a i nisu ih plaćali, iako kažu da su htjeli. Iz kompanije Uniprom, za novonastalu situaciju, odbacuju odgovornost.

"Stanovnici ovih objekata ne plaćaju već decenijama struju i vodu, već je to sve bilo na teret tadašnjeg KAP-a, a današnje kompanije Uniprom KAP. Uniprom KAP je konstantno pod pritiskom iako suštinski najviše trpi naša kompanija, jer nijesmo u mogućnosti da, usljed neispunjenih ugovornih obaveza i nerješavanja imovinskih pitanja, svojom imovinom, za koju smo uredno platili, na adekvatan način upravljamo", saopšteno je iz Uniproma KAP.

Dodaju da je odgovornost rješavanja struje i vode nadležnost stečajne uprave, koja je naložila makaze, postupajući po odluci Privrednog suda. Stečajni upravnik Veselin Perišić uputio nas je da pošaljemo pitanja upravo tom sudu. A stanari baraka s druge strane tvrde da je Privredni sud prošle godine odbacio tužbu Kombinata da se oni isele, što je potvrdio Apelacioni. Zato poručuju:

"Da nam ponude pare, nešto normalno, ne bi tražili nešto pretjerano ili stan. Od koga, ko da vam ponudi? Stečajni upravnik i Opština", kaže jedan od stanara, Radomir Moračanin.

Dodaju da se mora naći neko rješenje.

"Mi smo za svaki kompromis spremni, neka izvole, neka dođu, da pričamo, mi smo svi porodični ljudi, neka predlože neko rješenje, vidjećemo", rekao je Goran Jokić.