"Misli globalno-vozi lokalno": Igor Reljić dobio biciklo

Vožnja je počela ispred prostorija EU info centra u Ulici 19. decembra, zatim je kolona išla Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom 13.jula, Moskovskom, Dalmatinskom, Meše Selimovića, Bulevarom Mihaila Lalića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog
63 pregleda 2 komentar(a)
Dan bez automobila, Foto: Filip Roganović
Dan bez automobila, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.09.2015. 17:58h

Igor Reljić dobitnik je prve nagrade, bicikla, u okviru današnje akcije vožnje dvotočkaša "Misli globalno-vozi lokalno" koja se održala u okviru Evropske nedjelje mobilnosti.

Druga i treća nagrada je bila je oprema za biciklo, a svim učesnicima akcije, njih oko 300, dodijeljene su majce, blokovi za pisanje i drugi sadržaji.

Vožnja je počela ispred prostorija EU info centra u Ulici 19. decembra, zatim je kolona išla Bulevarom Ivana Crnojevića, Ulicom 13.jula, Moskovskom, Dalmatinskom, Meše Selimovića, Bulevarom Mihaila Lalića, Bulevarom Svetog Petra Cetinjskog.

Savjetnik za medije i informisanje u okviru Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori Nemanja Tepavčević kazao je za "Vijesti" da je zadovoljan današnjom akcijom koja je, kako tvrdi, donekle afirmisala Podgoričane da koriste alternativna sredstva prevoza.

"Nadamo se da će iz ovoga da se stvori neka veća inicijativa da se što više ulica zatvara i da što veći broj građana koristi biciklo i druge oblike prevoza, a ne samo automobile", istakao je Tepvačević.

Kako je napomenuo Evropska delegacija je instalirala manji parking za bicikla ispred EU info centra.

Iz pomenute delegacije zahvalili su se nevladinim organizacijama "Biciklo.Me" i "Naša akcija" što su podržali akciju.

Saobraćajna policija, danas je zbog manifestacije "Dan bez automobila" zatvorila ulice koje okružuju Trg Republike, Njegoševu, Vučedolsku, Bokešku i Slobode, dok su ulice kojima je vožena biciklistička trka bile zatvorene za vrijeme njenog održavanja.

Bonus video: