Tivat: Djeci glavna ulica na sat vremena

Prvaci koji su nosili fluorescentne sigurnosne prsluke, upoznati su sa najosnovnijim pravilima sigurnog kretanja pješaka u saobraćaju, a imali su priliku i da pogledaju policijske patrolne automobile
211 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.09.2015. 13:43h

Okupljanjem đaka prvaka iz Osnovnih škola "Drago Milović" i "Branko Brinić" u centru grada i crtanjem kredama u boji po kolovozu Ulice Druge dalmatinske brigade, u Tivtu je danas obilježen 22. septembar Svjetski dan bez automobila.

Da jednom od glavnih gradskih ulica na potezu ispred zgrade Opštine, makar na sat vremena ne prođe nijedan automobil, te da se djeca spokojno igraju i crtaju na asfaltu, pobrinuli su se organizatori akcije Opština Tivat, dvije osnovne škole, Omladinski klub, Odjeljenje bezbjednosti Tivat i Komunalno preduzeće.

Prvaci koji su nosili fluorescentne sigurnosne prsluke, upoznati su sa najosnovnijim pravilima sigurnog kretanja pješaka u saobraćaju, a imali su priliku i da pogledaju policijske patrolne automobile.

Biljana Krivokapić iz Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine Opštine Tivat kazala je da je akcija priređena sa ciljem da se građanima ukaže na potrebu da zbog zaštite životne sredine, ali i sopstvenog zdravja, što manje koriste svoje automobile, pogotovo u centru grada.

"Znači da građani kad mogu, idu pješke, da se koristi više javni prevoz, a sve sa ciljem da sačuvamo našu okolinu, te da građani više koriste bicikle, a Opština je ponovo obezbjedila bicikla za korišćenje sistema "Bike share", kazala je Krivokapić.

Galerija

Bonus video: