U Budvi sa poplavama isplivali stari problemi

Opštinske komisije će izaći na lice mjesta i utvrditi štetu, koja će biti nadoknađena u mjeri mogućeg. Nadležnima ostaje da apeluju
301 pregleda 4 komentar(a)
Budva poplava, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Budva poplava, Foto: Printscreen (TV Vijesti)
Ažurirano: 21.11.2018. 19:03h

Kiša je za kratko vrijeme napravila haos sinoć u Budvi. Čak je saobraćaj na magistrali Budva -Tivat bio u prekidu, priča mendžer marketa na Jazu.

"To je u određenim momentima bilo kao vanredno stanje, znači sve ovo ispred je bilo preplavljeno vodom, ljudi su bježali da se sklone, auta su bila pogašena, saobraćaj je bio u kolapsu, čak je i nama krov propustio...", kaže Darko Votorović.

Veliki dio posla, kako kažu mještani, uradio je bager, koji je kopao kanal da što prije odvede vodu sa magistrale.

U gradu se i danas vide posljedice.

"Ovdje, skoro metar, stoji vam linija na zidu, to je znači bila katastrofa, sve je poplivalo, hotel je u prizemlju poplivao kompletno i velika je materijalna šteta. Infrastruktura nije riješena kako treba. Odgovornost je ovdje teško utvrditi, jer svak ima odgovor za sve i ima sve argumente, vi morate samo da se pomirite sa situacijom u kojoj ste i da patite", kaže Vojislav Samardžić vlasnik hotela.

U Opštini Budva zadovoljni su reakcijom lokalnih službi i napominju šta je uzrok jučerašnjeg potopa.

"Stanje infastrukture, ono što je bilo gradnja u godinama za nama, uslovilo da se tu pojave bujični naleti vode i tako, da ulice budu poplavljene, stanje kanala na žalost, usljed gradnje i kontinuiranog deponovanja materijala. Jedan neodgovoran odnos pojedinaca", tvrdi predsjednik opštine Budva, Dragan Krapović.

"Mi plavimo, mi ostajemo bez struje, bez vode, bez svega i mi to moramo da trpimo i to je logično. Ko je kriv za sve to? Krivca nema", smatra Vojislav.

Opštinske komisije će izaći na lice mjesta i utvrditi štetu, koja će biti nadoknađena u mjeri mogućeg. Nadležnima ostaje da apeluju.

"Na odgovornije ponašanje prilikom gradnje i prilikom deponovanja materijala, sada imate jedan ogroman broj gradilišta koji su otvorene rupe. Problemi se neće riješti bez jedne sveopšte koordinacije na svim nivoima", tvrdi Krapović.

Mještanima ostaje da strijepe, gledajući u nebo.

"Je li može biti ovo turistička atrakcija, vodeni apartman? Pa može. Uglavnom, mi smo u vrlo teškoj situaciji, imamo veliku materijalnu štetu, evakuisali smo naše goste na drugo, sigurno mjesto...", zaključio je Samardžić.

Bonus video: