REGIONALNI VODOVOD UPOZORAVA

"Primorje se može suočiti sa ozbiljnim restrikcijama vode"

Zbog svega ovoga, Regionalni vodovod je kod nadležnih u sistemu EPCG insistirao da se što prije riješi navedeni problem kako ne bi došli u situaciju da se Crnogorsko primorje suoči sa ozbiljnim restrikcijama vode
127 pregleda 16 komentar(a)
Bolje sestre, Foto: Arhiva Vijesti
Bolje sestre, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 13.02.2019. 17:17h

Vodovosanbdijevanje Crnogorskog primorja, može biti dovedeno u pitanje , ukoliko Elektroprivreda ne bude obezbijedila normalno snabdijevanje strujom sa vodoizvorišta Bolje sestre.

Upozorenje da primorje može biti suočeno sa ozbiljnim restrikcijama, uputilo je JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ , Elektroprivredi zahtijvajući da se što prije riješi problem.

„Izražavamo zabrinutost što se već skoro 24 sata ne rješava problem sa normalnim snabdijevanjem električnom enegrijom vodoizvorišta Regionalnog vodovodnog sistema Bolje Sestre, jer navedeno predstavlja realan rizik za regionalni vodovodni sistem jer se naponi nalaze blizu granica minimalnih kritičnih vrijednosti za ispad pumpnog sistema, a što jeste realan rizik koji može uticati na našu pogonsku spremnost odnosno poremetiti kvalitet vodosnabdijevanja Crnogorskog primorja, kojem se i tokom septembra 2015. godine isporučuju ogromne količine vode u rasponu od 2,5 do 3 puta većim količinama u odnosu na isti period 2014. godine”, saopštili su iz JP "Regionalni vodovod Crnogorsko primorje".

Zbog svega ovoga, Regionalni vodovod je kod nadležnih u sistemu EPCG insistirao da se što prije riješi navedeni problem kako ne bi došli u situaciju da se Crnogorsko primorje suoči sa ozbiljnim restrikcijama vode.

"Time bi lokalno stanovništvo i turisti imali problema za normalno funkcionisanje i na kraju što bi se negativno odrazilo na turistički imidž Crne Gore, a dodatno i da izbjegnemo mogućnost nastanka štete, što nam se već dešavalo na pumpnoj stanici Reljići kada su zbog pada napona stradali soft starter", uozorili su iz regionalnog vodovoda.