Kecojević: Cijene karata za parking u Nikšiću simbolične

Tri gradske zone predviđene za parkiranje biće pokrivene sa ukupno 730 parking mjesta
397 pregleda 22 komentar(a)
Živko Kecojević, Foto: Screenshot (YouTube)
Živko Kecojević, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.09.2015. 19:08h

Problem parkinga, s kojim se u Nikšiću kuburi godinama, trebalo bi da bude riješen do kraja mjeseca, najavljuju iz Opštine.

Iako je parking servis, koji će regulisati saobraćaj, najavljen prije više od godinu, tek sad su se stekli uslovi da počne sa radom.

“Odabrali smo osoblje koje treba da radi na servisu, trenutno se radi postavljanje signalizacije koje je neophodno da bi radio i u toku je potpisivanje ugovora sa SMS operaterima da bi moglo da funkcioniše plaćanje putem slanja SMS poruka,” kazao je za TV Vijesti Živko Kecojević, menadžer Opštine.

Zamišljeno je da plaćanje u prvoj fazi funkcionisanja servisa ne bude veliki udar na budžet građana.

“Cijene karata od 20, 30 i 50 centi su praktično simbolične”, kazao je Kecojević, dodavši da “nam je cilj da uvedemo red u saobraćaj u mirovanju, a onda narednih godina da taj nivo i konfor podižemo i da ulažemo u stacioni saobraćaj.”

Tri gradske zone predviđene za parkiranje biće pokrivene sa ukupno 730 parking mjesta. Kompletanu priču će koordinirati posebno preduzeće koje zapošljava 10 ljudi.

Na javnim parkiralištima predviđen je i prostor za invalidna lica, a sistem će uključiti i takozvane povlašćene karte koje će pripasti stanarima i vlasnicima objekata u čijoj zoni se nalazi parking. Rezervisano mjesto će se plaćati više, a nakon gradskog jezgra, uvešće se red i rubne djelove grada, obećavaju iz opštine.

Bonus video: