ĆUTANJE - ODOBRAVANJE?

Nadležni da kažu zašto je na gradnji autoputa angažovan Mat company

U opoziciji kažu da će biti jasno da su na djelu nečista posla izostanu li odgovori nadležnih
110 pregleda 1 komentar(a)
autoput Bar-Boljare, Foto: Screenshot (YouTube)
autoput Bar-Boljare, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 19.09.2015. 18:01h

Iako je vlast pompezno najavljivala da će u izgradnji autoputa Bar- Boljare šansu dobiti domaće firme, ispostavilo se da su u pripremnoj fazi uključene kompanije koje slove za bliske vlasti. Ono što međutim može biti spornije i od toga je da je u tzv. poslu vijeka angažovana mehanizacija firme "Mat company" koja je nekada bila vlasništvo osuđenog trgovca drogom Darka Šarića, a sada su je zakupili njegovi bliski saradnici povezani sa kompanijama podizvođačima na gradnji autoputa.

To je objavio i Centar za istraživačko novinarstvo CG, ali se Ministarstvo saobraćaja još nije oglasilo, iako odgovor traži i CRBC, kineska kompanija koja gradi prvu dionicu puta Podgorica - Mateševo.

U opoziciji kažu da će biti jasno da su na djelu nečista posla izostanu li odgovori nadležnih.

Uprava za nekretnine je mašine firme "Mat company" još prošle godine dala u zakup pljevaljskom preduzeću "Tim kompani", čiji je vlasnik Muhamed Delagija – poslovni saradnik Darka Šarića. Centar za istraživačko novinarstvo CG, u međuvremenu je došao i do podataka da je "Tim kompani" ugovorima vezana za podgoričku kompaniju "Transpetrol", inače sestrinsku firmu Montenegro petrola, koja je kao podizvođač na gradnji autoputa angažovana nakon odobrenja Ministarstva saobraćaja.

I dok iz kineske kompanije CRBC od Ministarstva saobraćaj traže objašnjenje za ovu odluku, zabrinuti zbog mogućih veza angažovanih kompanija sa kriminalom, nadležni iz tog resora nisu našli za shodno da javnosti ponude odgovore.

"Pa s jedne strane, to može svakako da znači da pokazuje određenu ozbiljnost CRBC. Sa druge strane, ono što ova situacija pokazuje a to je da je skupštinsko tijelo koje bi pomoglo u praćenju realizacije najvećeg posla vijeka je više nego opravdana i bio bih slobodan reći i nužna u toliko velikom poslu da bi se spriječile bilo kakve nedoumice i da bi se skinula sumnja sa bilo koga, a ono što je najbitnije da bi se spriječila svaka potencijalna koruptivna radnja", rekao je poslanik Pozitivne Crne Gore Srđan Perić.

Potpredsjednik parlamenta Branko Radulović, ponavlja da je jedan od motiva same vlasti da počne gradnju autoputa bio izvlačenje lične koristi.

"Da bi ovu grdnu operativu koja je već ona.. kupili pojedini tajkuni šefa režima aktivirala, s jedne strane. S druge strane da bi napravila dimnu zavjesu i da bi na sljedećim izborima pokazala .. evo počeli smo da gradimo nešto što je od suštinskog interesa Crne Gore", rekao je Radulović.

Opozicioni poslanici upozoravaju nadležne u Ministarstvu saobraćaja da bojne iznijete sumnje zahtijevaju odgovore.

"Ako je zaista tačna ova informacija, onda nam nadležni državni organi, ukupnoj javnosti su dužni da daju odgovor, čime su se to rukovodilii, što su tu firmu Mat kompani angažovali, da znamo ko vlasnički stoji iza te kompanije i koji je to njen poslovni ugled i bonitet koji je rukovodio nadležno ministarstvo da se opredijeli da njih angažuje, ako je tačna ta informacija. Ako za to budemo uskraćeni, onda ćemo imati puno razloga za ocjenu i sumnju da su i tu u pitanju nečista posla", rekao je nezavisni poslanik Velizar Kaluđerović.

U stranci ministra pomorstva i saobraćaja Ivana Brajovića (Socijaldemokrate Crne Gore) nisu bili voljni da na ovu temu govore prije oglašavanja resornog ministarstva.

Reakciju nismo uspjeli da dobijemo ni od poslanika DPS-a i SDP-a.

Angažman spornih firmi, inače je tema u trenutku kada je vlada predložila zakon o oduzimanju imovine stečene kriminalom čiji je cilj da djeluje na ekonomsku moć počinioca koruptivnih i kriminalnih radnji.

Preporučujemo za Vas