Basket turnir poznatih: Cecunjanin MVP

Ocjene posmatrača i učesnika su da je najbolji igrač na turniru poznatih bio Cecunjanin
68 pregleda 27 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2015. 19:39h

Ekipa poznatih - karatista Almir Cecunjanin, predsjednik Građanske alijanse Boris Raonić i pjevač Ivan Čanović, osvojili su mini turnir u basketu koji se igrao u okviru revijalnog dijala velikog turnira u Podgorici, pred oko 200 posjetilaca.

Cecunjanin i ekipa su u finalu bili bolji od ekipe repera Balše Krkeljića Sivila, nezavisnog poslanika Dritana Abazovića i urednika portala Vijesti Srdana Kosovića. Meč je završen rezultatom 18:10.

Treće mjesto osvojila je ekipa koju su činili bivši fudbalski reprezentativac Niša Saveljić, predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i novinar Marko Milačić, dok su posljednje mjesto zauzeli ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, viceguverner Centralne banke Velibor Milošević i DJ P.S. (Slobodan Popović).

Pobjednička ekipa je u polufinalu savladala ekipu Saveljić-Bečić-Milačić, dok je u drugom polufinalu ekipa Krkeljić-Abazović-Kosović bila bolja od ekipe Konjević-Milošević-Popović.

Ocjene posmatrača i učesnika su da je ubjedljivo najbolji igrač na turniru poznatih bio Cecunjanin. On je u finalnom meču bio nezaustavljiv nanizavši nekoliko trojki.

"Mislim da smo bili najagresivniji i da smo zato pobijedili. Ali, rezultat nije bio važan. Lijepo smo se zabavili, družili i mislim da smo uputili poruku mladima da se bave sportom i zdravim stilovima života", rekao je Cecunjanin.

Zadovoljan je bio i Bečić.

"Moji omiljeni sportovi su fudbal i odbojka na pijesku, ali volim i košarku. Nisam igrao dugo, mislio sam da neću moći obruč da pogodim, ali nije bilo tako loše", kazao je za TV Vijesti Aleksa Bečić, lider Demokrata.

Abazović je dogurao do finala, ali njegova ekipa nije mogla više od toga.

"Nemam baš nekih dodirnih tačaka sa košarkom, ni visina mi nije prednost, ali uživao sam. Ovo je lijepa uvertira za Eurobasket, nadam se da će ljudi uživati i u igranju košarke, i u gledanju utakmica", rekao je Dritan Abazović.

Iako mnogi od učesnika nisu igrali košarku više od deset godina, željeli su da se prisjete dana kada su imali i više vremena i entuzijazma. I bili mlađi...

Ali za sve njih poziv mladima da se bave košarkom, i sportom uopšte bio je najvažniji...

"Upravo ovakve akcije utiču na popularizaciju sporta. Glavni moto svih nas mora da bude da se vrati sport u škole, da se što više dječaka i djevojčica bavi sportom. Ja sam preduzeo neke korake, sa investitorima iz Francuske radim na tome da se obnove igrališta u Kotoru, i to bi trebalo da bude obaveza svih koji žele da investiraju u Crnu Goru. Ne moramo svuda da imamo zgrade, ima prostora i za druge stvari", kazao je Niša Saveljić.

"Promocija sporta je nešto čemu ću se uvijek odazvati i uvijek ću poručivati roditeljima – usmjeravajte djecu na sport, imaju dovoljno talenta da se bar do 18. godine bave sportom aktivno", nadovezao se Bečić.

"Naša tragedija je što nema dovoljno prostora za sport, što nam se društvo digitalizovalo i moramo uraditi sve da se naša djeca vrate igri i lopti", poručio je Abazović.

Nakon revijalnog dijela, nastavljena su i zvanična nadmetanja na turniru koji se završava večeras.

Veliki turnir u basketu koji Televizija Vijesti u saradnji sa Košarkaškim centrom Gimnazija organizuje pod nazivom „Svi smo jedan tim – u susret Eurobasketu“, počeo je u utorak i svojevrsna je najava evropskog prvenstva u košarci, koje će TV Vijesti ekskluzivno prenositi.

U cilju poboljšanja uslova za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima, kako za djecu tako i za sve sugrađane, TV Vijesti je u ranijem periodu, u saradnji sa svojim partnerima, obnovila preko 30 košarkaških igrališta širom Crne Gore. TV Vijesti će se i dalje truditi da organizuje akcije obnove sportskih igrališta koji su sastavni dio školskih terena ili terena za rekreaciju u stambenim kvartovima u Podgorici – donacije u vidu sportskih rekvizita neophodnih za odvijanje sportskih aktivnosti.

Prijatelj turnira je "Suza" voda.

Turnir se igra loptama Molten koje se mogu pronaći u svim radnjama Cakan sporta.

Galerija

Bonus video: