Kenders: Crna Gora je u kratkom periodu postigla zapažene rezultate

Lukšić je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) zahvalio na kontinuiranoj podršci Holandije u oblasti vladavine prava, tvining projekta i poljoprivrede i informisao o konkretnim koracima koji se preduzimaju u sprovođenju reformi u oblasti evropske i evroatlantske integracije
1 komentar(a)
Igor Lukšić, Bert Kenders, Foto: MVPEI
Igor Lukšić, Bert Kenders, Foto: MVPEI
Ažurirano: 03.09.2015. 16:58h

Crna Gora je u kratkom periodu postigla zapažene rezultate u oblasti evropske i evroatlantske integracije i ima podršku Holandije u daljem integracionom procesu, posebno u oblasti vladavine prava i razvoja administrativnih kapaciteta, kazao je ministrar vanjskih poslova Holandije Bert Kenders.

"U okviru holandskog predsjedavanja EU naredne godine, pored aktuelnih tema, poseban akcenat biti na daljoj integraciji Zapadnog Balkana. Bilateralni odnosi Crne Gore i Holandije su na zadovoljavajućem nivou, naročito u oblasti turizma, pomorske privrede i poljoprivrede, i postoji interes za produbljivanje ekonomske saradnje i povećanje obima trgovinske razmjene", kazao je Kenders tokom susreta sa ministrom vanjskih poslova Crne Gore Igorom Lukšićem.

Lukšić je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija (MVPEI) zahvalio na kontinuiranoj podršci Holandije u oblasti vladavine prava, tvining projekta i poljoprivrede i informisao o konkretnim koracima koji se preduzimaju u sprovođenju reformi u oblasti evropske i evroatlantske integracije.

"Kada je u pitanju značaj saradnje država Zapadnog Balkana u okviru Zapadno-balkanske šestorke, potpredsjednik Lukšić je kazao da je Samit u Beču bio dobra prilika da se rekapitulira postignuto od samita u Berlinu i definišu dalje smjernice rada do narednog sastanka u Parizu", dodaje se u saopštenju MVPEI.

Iz MVPEI su kazali da su posebnu pažnju sagovornici posvetili i nastavku saradnje u oblasti finansija, u kontekstu otvaranja ekonomskih poglavlja, multilateralnim odnosima, aktuelnoj migrantskoj krizi i prilikama u regionu, te dešavanjima na međunarodnoj sceni.

Bonus video: