Završetak radova se ne nazire: Bulevar ka Kokotima godinama obećavali i Mugoša i Stijepović

“Nemate ni jednog krupnog kapitalnog projekta koji je u roku izgrađen”, navode iz opozicije
156 pregleda 8 komentar(a)
bulevar Kokoti, Foto: Screenshot (YouTube)
bulevar Kokoti, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 25.10.2018. 18:05h

Sporo se ulazi i izlazi iz Podgorice. Gradnja bulevara kroz Donju Goricu, dugačkog tri i po kilometra, počela je 8. februara i još traje. Vozači su nervozni, ali kažu da ipak imaju strpljenja.

Na radove koji dugo traju i obično kasne, ukazuju u Demokratama. Napominju da je bilo planirano da radovi traju devet mjeseci, od februara do novembra.

"To kašnjenje nije nikakvo iznenađenje, nemate ni jednog krupnog kapitalnog projekta koji je u roku izgrađen, da ne podsjećam, ima ih puno REZ To je situacija i sa Donjogoričkim bulaverom, kada je u pitanju izgradnja saobraćajnica, po pravilu, onamo gdje nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi, dolazi do kašnjenja", navodi Vladimir Čađenović iz Demokrata.

Problem je postojao sa eksproprijacijom na drugoj i trećoj, od kupno četiri dionice novog bulevara. Ali imovinsko-pravni odnosi sada nisu smetnja za radove. Iz Direkcije za saobraćaj danas nije bilo moguće dobiti izjavu kako teku radovi i kada će biti završeni. Ranije su objasnili da bi sve trebalo da traje do kraja marta naredne godine.

Iz opozicije pozivaju nadležne da počnu da riješavaju saobraćajne probleme u Podgorici.

"Te krizne tačke su bulevar Vojislavljevića, sada ulica, a treba da bude bulevar Vojislavljevića, koje je takođe jedno dugogodišnje obećanje i dugogodišnja prevara, to je zaista vjerujem najkritičnija tačka danas", navodi Čađenović.

Bulevar sa četiri nova kružna toka će smanjiti gužve i povećati bezbjednost. Loše je to što neće imati biciklističku stazu, iako su biciklisti dobili obećanja da će svaka nova saobraćajnica, posebno šira i veća, imati takvu stazu.

Bonus video: