Brajović ubijen zbog droge ili dugova?

Ubijeni Brajović policiji je poznat od ranije zbog navodnog izvršenja više krivničnih djela
1708 pregleda 31 komentar(a)
Ažurirano: 16.08.2015. 18:12h

Po već viđenom scenariju, 15. avgusta je likvidiran Aleksandar Brajović (47), jedan u nizu bezbjednosno interesantnih osoba, poznat policiji od ranije po više krivičnih djela.

Likvidacija, za koju inspektori već sada tvrde da je odrađena na profesionalan način, se dogodila oko 20.20 časova u podgoričkom naselju Zabjelo u ulici Vojislavljevića, na semaforima kod pasarele.

Prvi rezultati istrage, pribavljeni na osnovu izjava svjedoka ukazuju da su na Brajovića dva nepoznata lica ispalila kišu metaka kad se vraćao kući. Brajović se svojim džipom "rendž rover" zaustavio na semaforu a ubice su munjevito "vespom" prišle sa desne strane Brajovićevog vozila i u njega ispalile smrtonosne hice.

Iako teško ranjen, Brajović je dao gas, dok je na semaforu još bilo crveno svjetlo, i zakačio "audi" karavan, koji je prolazio kroz raskrsnicu.

Bježeći od ubica, nastavio je da vozi Ulicom Radosava Burića van kolovoza u pravcu vrtića na Zabjelu i tada je, prema tvrdnjama očevidaca, pukom srećom izbjegao djecu, koja su se tu igrala. Brajovićevo vozilo se zaustavilo na metar i po od jedne od zgrada kada su ga prolaznici iznijeli iz automobila i prevezli u Urgentni centar. Napori ljekara da mu spasu život bili su uzaludni.

Ubijeni Brajović policiji je poznat od ranije zbog navodnog izvršenja više krivničnih djela. Nekoliko puta je privođen, a suđeno mu je u postupku sa Podgoričaninom Vjekoslavom Lambulićem zbog šverca 3,5 kilograma kokaina za šta je dobio četiri i po godine zatvora.

Upravo zato, inspektori, kako saznaje TV Vijesti, istragu o njegovoj likvidaciji usmjerili su na veze ubijenog sa distribucijom narkotika. TV Vijesti pouzdano saznaje da su inspektori tokom noći obavili na desetine informativnih razgovora, a izjave su uzete i od braće Vjekoslava i Jugoslava Lambulića.

Kako je Brajović policiji poznat po vršenju raznih krivičnih djela policiji ovo nije jedini smjer ka mogućem motivu. Inspektori ispituju i da li je njegova likvidacija, za koju se već sada vjeruje da je dugo i pažljivo planirana, izvršena zbog novčanih dugovanja, jer je ubijeni Brajović osim po rasturanju droge, bio poznat i po zelenašenju.

Brajović je zbog novčanog duga i ranije imao vatrene obračune. Jedan od takvih dogodio se još u novembru 2003. godine. Tada je, kako se vjerovalo, Brajović bio meta zbog novca koji je dugovao, ali je bio brži i uspio da rani u nogu Milovana Lola Lakovića koji je bio u društvu Gorana Pejovića. Zbog ovog djela osuđen je na godinu robije.

Galerija

Bonus video: