Oko 2.000 Bjelopoljaca potpisalo peticiju: "Vučića za počasnog građanina"

Za inicijatore ideje ovakva podrška je očekivana jer, kako kažu, građani prepoznaju njegov pošten rad, borbu protiv korupcije I vođenje miroljubive politike u regionu
82 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.08.2015. 19:11h

Grupa mladih Bjelopoljaca zvanično je predala Skupštini opštine inicijativu da se srpski premijer Aleksandar Vučić proglasi počasnim građaninom Bijelog Polja.

Iako je za to bilo dovoljno 500 potpisa, podršku ovoj peticiji dalo je preko 2.000 Bjelopoljaca. Tvrde da iza peticije ne stoje političke partije, a inicijativu je, za sada, javno podržao jedino Demokratski front (DF).

Za inicijatore ideje ovakva podrška je očekivana jer, kako kažu, građani prepoznaju njegov pošten rad, borbu protiv korupcije I vođenje miroljubive politike u regionu.

"Čestitamo mu na znanju i hrabrosti da se uhvati u koštac sa nagomilanim problemima koje niko decenijama prije njega nije smio ni da pokuša da rješava.Takođe podržavamo njegovu spoljnu politiku saradnje i mira,uspostavljavanje dobrih i prijateljskih odnosa u regionu", kazala je Marija Minić, organizatorka potpisivanja peticije.

Na dobre odnose između dvije države neće uticati pokretanje peticije u Srbiji da se crnogorskim studentima koji dobijaju mjesta za studiranje na državnom budžetu i plaćaju smještaj u studentskim domovima po cijeni koja važi i za studente iz Srbije, ukinu takve povlastice.

"Za studente iz C.Gore u Srbiji ima dosta povoljnosti, dosta dobrog,dosta snažnog u podršci njima i svim ostalim građanima koji tamo dolaze", rekao je Stefan Leković,student.

Za razliku od te peticije koja je, kako kažu, politička, iza ideje da prvi čovjek srpske Vlade dobije zvanje počasnog građanina grada pod Obrovom, ne stoje crnogorske političke partije.

"Nema ovdje nikakvih političkih poena niti nikakve politike. Ovdje se samo radi o jednom priznanju jednom čovjeku i jednoj ideji koja je dobra ,pozitivna i koja je lijepo prihvaćena", dodao je Leković.

Tako misle i u lokalnom DF-u koji otvoreno podržava ovu inicijativu.

"Posebno me raduje da su Aleksandra Vučića predložili za počasnog građanina Bijelog Polja ljudi različitih konfesija,r azličitih vjera, različitih ideoloških ubjeđenja, partijske pripadnosti, različite životne dobi, različitog obrazovanja a posebno me raduje što je veliki broj mladih podržao jednu takvu inicijativu", istakao je Slavko Fuštić iz bjelopljskog DF.

A da li će i druge političke partije u Bijelom Polju podržati ovu inicijativu znaće se na nekoj od narednih sjednica lokalnog parlamenta.

Ako inicijativa dobije potrebnu većinu zvanje počasnog građanina Bijelog Polja Aleksandru Vučiću biće dodijeljeno na Dan opštine, 3. januara naredne godine.

Bonus video: