U utorak počinje Lake Fest: Rokenrol ludilo i briga za životnu sredinu

"Moram da podijelim sa vama da svi ovi festivali koji u zadnje dvije godine u intezivnom porastu kao da primjenjuju model sa Lake festa kada je ekologija u pitanju i mis mo zaista ponosni na to", istakao je Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta "Ozon"
128 pregleda 4 komentar(a)
Lake fest, Foto: Miloš Zvicer
Lake fest, Foto: Miloš Zvicer
Ažurirano: 10.08.2015. 19:24h

U Nikšiću će sjutra pohrliti rijeke ljubitelja rokenrola jer počinje Lake Fest, jedan od najvećih festivala rok muzike na ovim prostorima. U organizaicji spremno dočekuju jubilarno izdanje i uoči početka poseban akacenat stavljaju na ekološki aspekt festivala za koji će se kao i prethodne dvije godine pobrinuti ekološki pokret Ozon i Pivara Trebjesa kroz akciju prikupljnja palstičnih čaša i limenki.

Pod nazivom "Rok and risajkl" volonteri Ozona organizovaće i ove godine u saradnji sa pivarom Trebjesa akciju prikupljanaj plastičnih čaša i limenki tokom Lake Festa. Postao je to nezaobilazan i veoma važan dio jednog od najvećih festivala rok muzike u regionu.

"Moram da podijelim sa vama da svi ovi festivali koji u zadnje dvije godine u intezivnom porastu kao da primjenjuju model sa Lake festa kada je ekologija u pitanju i mis mo zaista ponosni na to", istakao je Aleksandar Perović iz Ekološkog pokreta "Ozon".

Kada sjutra veče krene rokenrol ludilo, kod doma revolucije a potom se u petak premjesti u fantastični prirodni ambijenti iza jezera Krupac, prepušteni dobrom zvuku i piću mnogi će možda i zaboraviti na ekološku svijest. Ipak na to će ih podjsećati u Opzonu na čak petenestak punktova. Oni najsavjesni kao nagrad za dvadesetka skupljenih čaša dobiće gratis kapu ili majicu.

"Ono što nas čini srećnima je da primjećujemo da su posjetioci Lka efesta ekološki zaista osviješćeni . Rezulati govore da je u prethodne dvije godine sakupljeno i pravilno zbrinuto oko 55 000 čaša", rekla je Natalija Milić iz pivare Trebjesa.

"Partneri iz deponije doo podogorica koji su ovlašćeni recikleri su pristali da prikupe sav ambalažni otpad koji mi prikupimo. I da vam dam eksluzivitet sav nvac koji od toga prikupimo biće iskorišćen za kupovinu sadnica topole", dodao je Perović.

Upravo je priča o pošumljavanju i uređenju lokacije kod Krupca dugorčni ekološki plan porganizatora budući da je uoči prošlogodišnjeg Lkae festa nevrijeme desetkovalo topole koje su bile zaštitni znak festivala.

"Moramo tražiti činii se i neke nove partnere i pažnju lokalnih vlasti i EPCG, i drugih institucija kako bi se čitav taj ambijent kod Krupca uredio na način kako zaslužuje i priroda, a i kako bi bilo u funkciji građanima Nikšića", objasnio je Peđa Zečevi direktor Lake Festa.

Peti po redu Lkae fest ove godine trajaće šest dana. Počinje sjutra veče na platou kod doma revolucije, a od petka se seli na Krupac.

Ove godine u glavnom dijelu nastupiće i Guano Apes, a od regionalnih sastva sviraće Riblja Čorba, Goblini, Orthodox Celts, Who See i drugi.

Bonus video: