Razigrano, raspjevano, šareno i maštovito, feštađuni sa svih strana

"Mi smo bili kao neke žene koje su, kao, one su bile na početku smrti, zato što bila je neka nepravda", kazale je Dorija Dreštović, učesnica karnevala
151 pregleda 0 komentar(a)
Karneval Kotor, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Karneval Kotor, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 09.08.2015. 17:31h

Tradicionalnom povorkom duž glavne gradske saobraćajnice, sinoć je stavljena tačka na 14. Internacionalni ljetnji kotorski karneval, koji je mještanima ali i turistima tokom četvorodnevnog programa ponudio bogat i raznovrstan sadržaj.

Centralna manifestacija, karnevalska povorka, okupila je feštađune iz Crne Gore, ali I Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Italije.

Razigrano, raspjevano, šareno i maštovito, feštađuni sa svih strana, u skladu sa tradicijom, Kotoranima i gostima pokazali su svoje kreacije.

"Mi smo bili kao neke žene koje su, kao, one su bile na početku smrti, zato što bila je neka nepravda", kazale je Dorija Dreštović, učesnica karnevala.

Uživali su podjednako i učesnici i posmatrači, pa su organizatori zadovoljno ispratili ovogodisnji karneval.

"Mislim da je ovo jedan od najboljih, do sada, karnevala. Mislim da su sve karnevalske grupe, zaista, imale divne kostime", istakao je Vasilije Bajrović, predsjednik kotorskog karnevala..

A, od otvorenog ljetnjeg bazena duž glavne gradske saobraćajnice predstavile su se grupe iz Crne Gore ,već i iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Italije.

"Sa nama je trebala biti i grupa iz Bolivije, ali, eto, nažalost, imali su saobraćajnu nesreću, tako da nisu uspjeli da budu sa nama. Ali, evo, ovim putem želimo im brz oporavak i nadamo se da će na 15. jubilarnom karnevalu biti sa nama i da ćemo se zajedno veseliti karnevalskim danima", dodao je Bajrović.

Da sve protekne po tradicionalnim karnevalskim normama brinuo se kapo kotorskog karnevala, čije je iskustvo i vješto oko omogućilo da sve funkcioniše kao pod konac.

"Prezadovoljan, sve je proteklo u redu, miru. Toliko je dobro bilo, pozitivne atmosfere, i mi možemo samo da se zahvalimo našim prijateljima koji su došli da nam uzvrate posjetu", kazao je Luka Knezović, kapo kotorskog karnevala.

Organizatori ističu da će već sada krenuti sa pripremama za jubilarno 15. izdanje ljetnjeg kotorskog karnevala koji će, najavljuju, biti još glamurozniji i sa još više karnevalskih grupa iz inostranstva.

Bonus video: