MUKE STANARA ZGRADE ZA PENZIONERE I KORISNIKE SOCIJALNE POMOĆI

Ribarevine: Fekalije ispred vrata, smrad da se ugušiš

"Ne može da se otvori prozor, ni vrata ni da se izađe da se sjedne bože sačuvaj. Ovo niđe nema, niđe i tačno sam se pokajala što sam ovdje doselila.Ovdje kako sam doselila tu sam se razboljela", priča Ruža Mašković, stanarka zgrade
50 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada, Ribarevina, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Zgrada, Ribarevina, Foto: Screenshot(TvVijesti)
Ažurirano: 09.08.2015. 17:10h

Stanari zgrada za penzionere i korisnike socijalne pomoći na Ribarevinama kod Bijelog Polja apeluju na nadležne da riješe problem izlivanja fekalija ispred njihovih vrata.

Kako kažu strahuju od zaraze, a smrad koji se širi dodatno povećava agoniju kojoj su izloženi duže vrijeme.

Kada su prije dvije godine, od opštine dobili ključeve stanova u ovim zgradama, 20-ak porodica penzionera i korisnika socijalne pomoći, vjerovalo je da su konačno dobili kutak u kom će se skrasiti nakon dugogodišnjeg podstanarskog života.

No nedugo zatim suočili su se sa problemom izlivanja fekalija ispred svojih vrata.

"Kad se napuni septička rupa nama se sve to vraća kroz cijevi i na prvi sprat više izlazi u kupatilo u šolje nego nama na drugi ali izjutra kad ustanemo to je smrad, to je gušenje u kupatilu. Kad su nagle promjene vremena to se ovdje ne živi od smrada", kazala je Pejka Šestović,stanarka zgrade.

"Ja sam na drugom spratu penzionera gore osjećam smrad da se ugušim. Naveče ili ujutru bilo koje doba dana.To je neizdržljivo", rekla je Muradija Zaimović, takođe stanarka zgrade.

Zbog smrada kojem su izloženi duže vrijeme stanari od kojih kako kažu većina ima neku bolest primorani su da se zatvaraju u svoje jednosobne stanove.

"Ne može da se otvori prozor, ni vrata ni da se izađe da se sjedne bože sačuvaj. Ovo niđe nema, niđe i tačno sam se pokajala što sam ovdje doselila.Ovdje kako sam doselila tu sam se razboljela", priča Ruža Mašković, stanarka zgrade.

"Moje je dijete sa posebnim potrebama,ima sedam godina.Tu sam na udaru.Žena je četiri puta operisala dojku čak ni ona ne smije da izađe na ovo da ne bi dobila još neku infekciju.Stvarno ovo je katastrofa,velika sramota šta rade ovđe od nas I ovo je više nepodnošljivo", ističe Senad Pućurica, stanar zgrade.

Razlog čestih začepljenja i izlivanja fekalija je nestručno urađen odvod cijevi koje nemaju pad do septičke jame,tvrde stanari. Zato su se više puta obraćali nadležnima da riješe problem.

"Zvali smo,davali nekoliko puta zahtjeve podnosili I Direkciji I izvođaču radova I komunalnoj inspekciji", kazala je Muradija Zaimović.

"Oni dođu očiste,na vrh dva dana se napuni vjerovatno da nije urađeno kako treba", rekla je Dragana Tuović, stanarka zgrade.

Ja mislim da to je I opština upoznata I socijalno I sve ali mi se žalimo zovemo upomoć ali slabo ko izađe upomoć", tvrdi Pejka Šestović.

Da nadležni znaju za ovaj problem potvrđeno nam je u komunalnoj policiji koja je više puta dostavljala zapisnike Direkciji za izgradnju.I pored upornih pokušaja da od direktorice koja je na odmoru saznamo šta će preduzeti da se riješi problem stanara ,ona se nije javljala na naše pozive.

Za to vrijeme stanari žive u strahu od zaraze a rješenje problema neki ce sacekati kod rođaka.