Mitrović: Stari grad Budva je postao džinovsko dvorište

On dodaje i da su iz MZ Stari grad proteklih mjeseci opštinarima poslali više od 90 pisama sa konstruktivnim predlozima za bolje funkcionisanje grada, ali dobili su svega par šturih odgovora
95 pregleda 17 komentar(a)
stari grad, Foto: Vuk Lajović
stari grad, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 06.08.2015. 11:33h

Predsjednik budvanske Mjesne zajednice Stari grad Slobodan Mitrović ocijenio je u emisiji "Boje jutra" na TV "Vijesti" da je ovaj spomenik kulture postao vašar, velika diskoteka bez smislenog sadržaja, organizacije života i kulture. Tvrdi da je situacija sve gora, da bukvalno može svako da radi šta hoće. Siguran je da ćemo svi platiti visoku cijenu "vašarskog turizma" i jeftinog koncepta.

"Stari grad kao jedan autentični spomenik kulture doživio je potpunu prenamjenu. On više nije grad, on je jedno džinovsko dvorište, 40 je kafana u gradu i oko grada. Sve imaju isti jelovnik, istu muziku, isti duh, potpuno se sve to unificiralo. Barem da neko negdje svira ili havajsku gitaru ili kanconu ili dalmatinsku pjesmu, a ne sve istu tehno muziku, ko da je u ovom gradu samo jedna publika", ocijenio je Mitrović za TV "Vijesti'.

On dodaje i da su iz MZ Stari grad proteklih mjeseci opštinarima poslali više od 90 pisama sa konstruktivnim predlozima za bolje funkcionisanje grada, ali dobili su svega par šturih odgovora, što ih ne iznenađuje. Mitrović tvrdi da u Budvi sistem odavno ne funkcioniše, ali to u Opštini niko ne primjećuje. Budvanski

Stari grad je, ističe, gotovo izgubio mediteranski duh i okolonosti bi se mogle promijeniti isključivo kroz bunt i proteste osviješćenog građanstva. Na pitanje kako komentariše nedavne proteste ribara i mjestana zbog, kako su navodili, namjere zakupca Dukley marine da od gradske marine napravi komercijalnu Mitrović ocjenjuje da je to više bio "performans" i da očekuje da će se postignuti dogovor poštovati.

Bonus video: