Delegacija EU nije demantovala da je Đukanović tražio smjenu Drobniča

Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori nije demantovala ni potvrdila ni pisanje "Pobjede" da je Drobnič pitao predstavnike Demorkatskog Fronta (DF) da li je Ranko Krivokapić prihvatljiv kao lider opozicije
6 komentar(a)
Milo Đukanović, Mitja Drobnič, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Mitja Drobnič, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.08.2015. 19:36h

U odgovrima na pitanja Televizije "Vijesti", Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori nije konkretno odbacila tvrdnje slovenačkih medija kako je premijer Milo Đukanovic tražio smjenu šefa Delegacije Mitje Drobniča zbog njegovog navodnog favorizovanja opozcije.

Delegacija Evropske Unije u Crnoj Gori nije demantovala ni potvrdila ni pisanje "Pobjede" da je Drobnič pitao predstavnike Demorkatskog Fronta (DF) da li je Ranko Krivokapić prihvatljiv kao lider opozicije.

Šef Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori sastao se 8.juna sa predstavnicima DF, nakon čega su mediji dobili zvanično saopstenje.

U njemu, međutim, nije bilo riječi da se Drobnič interesovao koliko je za Front prihvatljiva ideja da Ranko Krivokapić postane lider opozicije nakon razlaza s DPS-om, kako danas piše "Pobjeda".

Dok iz Centra za građansko obrazovanje navode kako naša javnost često ne razumije diplomatski jezik, Milan Kneževic iz DF, koji se sastao sa Drobničem 8.juna, nije želio da preciznije komentariše ishod tog razgovora.

U svakom slučaju, Brisel je snažno podržao Drobniča, navodeći da su napadi pojedinih medija na njega neprihvatljivi.

Bonus video: